Nemanja Radulović
7. apr
KULTURA · muzika

Posle niza godina, čuveni violinista Nemanja Radulović imaće dvostruki nastup sa Beogradskom filharmonijom pod upravom maestra Eiđija Ouea. Nemanja će interpretirati Bruhov violinski koncert br. 1, a repertoar za nepopravljive romantike otvara Štrausov „Don Žuan“ i kruniše „Patetična simfonija“ Čajkovskog. Autentične energije virtuoza na violini, strasnog maestra i filharmoničara, fatalna su kombinacija u izvođenju programa koji tematski pripada ciklusu „Za zaljubljene“.

Programski svrstan u ciklus „Za zaljubljene“, repertoar koji izvode ove muzičke zvezde u jedinstvenoj kombinaciji sa Beogradskom filharmonijom, okuplja najromatičnije kompozicije celokupne muzičke literature. Bruhov „Koncert za violinu i orkestar br.1″ jedan je od najpopularnijih, Štrausov „Don Žuan“ traga za idealnom ženom i prolazi kroz transformaciju ličnosti, a „Patetična simfonija“ Čajkovskog, najpoznatija od svih šest, i za inspiraciju ima skrivene emocije i potiskivanje osećanja kompozitora.

do
Zadužbina Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5
Beogradska filharmonija
1500

Nemanja Radulović jedan je od najpoznatijih svetskih umetnika koji je u roku od samo nekoliko godina osvojio svet klasične muzike svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima. Nekoliko puta je obišao planetu, a Beogradskoj filharmoniji se vraća posle 17 godina, povodom čega ima posebnu emociju:

„Radujem se što ću ponovo svirati u Beogradu, ovog puta u okviru koncertne sezone Beogradske filharmonije, sa sjajnim muzičarima iz tog orkestra sa kojima sam odrastao, i za mene jednim od najinspirativnijih dirigenata današnjice, maestrom Eiđijem Oueom, sa kojim sarađujem od 2003. godine. Posebno mi je drago što ćemo svirati Bruhov violinski koncert za koji sam emotivno vezan, jer sam prvi put svirao isto delo u Sali Kolarca pre dvadeset godina. Nadam se da će publika uživati!“

Nemanja je ekskluzivni umetnik diskografske kuće Deutsche Grammophon, sa kojom niže uspehe jedan za drugim, negujući svoj talenat u saradnji sa najprestižnijim muzičkim institucijama današnjice. Sa Eiđijem Oueom, jednim od nauzbdljivijih dirgenata današnjice, ima jedinstvenu saradnju, koja je rezultirala zajedničkim diskom Paganini fantasy. Ova svetska dirigentska zvezda neiscrpne biografije, u kojoj svoja mesta imaju imena kao što su Seiđi Ozava i Leonard Bernštajn, počasni je dirigent Filharmonije iz Osake i sarađuje sa najprestižnijim svetskim orkestrima. Od sezone 2014/15 redovan je gost Beogradske filharmonije i unosi posebnu dinamiku koja rezultira nezaboravnim koncertima.

Nouvelle Vague u Beogradu 2. april 2016. Nouvelle Vague, Koop i Nipplepeople stižu u Beograd Kralj Čačka 16. jun 4400. Kralj Čačka pred beogradskom publikom Holy Wave 16. jun 1600. Bend Holy Wave iz Teksasa u Beogradu Dan Stuart 25. mart 2016. Dan Stuart, Fernando & Antonio Gramentieri u klubu Elektropionir · · · ·