Oliver Šotra - stand up komičar
6. maj
KULTURA

Nakon svoje mini turneje u Sjedinjenim Američkim Državama, Oliver Šotra, stand-up komičar, poznat po jedinstvenim nastupima na domaćoj sceni i u regionu, predstaviće se beogradskoj publici i svim ljubiteljima vrhunske stand up komedije u klubu Tranzit u Beogradu, u sredu 6. maja sa početkom u 21 čas.
U okviru svog nastupa pod nazivom „An Englishman in Belgrade“ kojim Oliver oduševljava i od srca nasmeje svoju vernu mnogobrojnu publiku, biće predstavljen i novi materijal koji je nastao tokom njegovog boravka na Floridi i istočnoj obali SAD.

Klub Tranzit, Braće Krsmanovića 8
Događaj na Facebooku

Oliver Šotra je rođen i odrastao u Londonu. Stand up komedijom se bavi sedam godina a nastupao je širom sveta – u Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Grčkoj, dok u poslednje tri godine nastupa i u Beogradu, nastojeći da naš glavni grad uvrsti na mapu sa izuzetno bogatom scenom.

Zahvaljujući svom britanskom i srpskom poreklu, Oliver na šarmantan način kombinuje humor zasnovan na posmatranju razlika između srpskog i engleskog mentaliteta, kao i na zapažanjima i iskustvima proisteklima iz života u Beogradu. Na njegovom repertoaru su zastupljene i sve druge teme vezane za odnose između odraslih, razumevanje među nacijama i generacijama i još mnoge druge teme u okviru tradicionalnog humora.

Tokom svojih nastupa Oliver je uvek u dijalogu sa publikom generalno ili pojedinačnim ljudima koji sede u publici, jer istinski veruje da je stand up komedija umetnost živog performansa koja na najbolji način omogućava komunciranje i interakciju. Oliver je završio klasičnu literaturu i master studije političkih nauka na City Unversity London.

Baushtelle 30. januar 2015. Baushtelle Balkan Temple – tribina, performas i koncerti Alen Badju 12. januar 2015. Alen Badju gostuje u Beogradu i Novom Sadu Inkluzija 19. decembar 2014. Regionalni pozorišni trening sa konferencijom: Inkluzija manjina ne treba biti Iluzija O čemu govorimo kad govorimo o Evropi 5. decembar 2014. Beogradska debata o Evropi: O čemu govorimo kad govorimo o Evropi