Die Antwoord
11. jun
KULTURA · muzika

Muzička rep rejv senzacija DIE ANTWOORD nastupiće u subotu, 11. juna u staroj Ciglani Beograda, u okviru umetničke kolonije DEV9T, kao zagrevanje pred ovogodišnji EXIT festival! Noć pod nazivom EXIT NA DEV9T predstaviće Die Antwoord na vrhuncu karijere i to na lokaciji koja neodoljivo podseća na njihove upečatljive spotove!

Dev9T, Stara ciglana
Dev9t
2490

Famozni trojac iz geta Južnoafričke Republike uzdrmao je muzičku scenu svojom provokativnom pojavom i muzikom, koju prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi. Na EXIT festivalu slušali smo ih premijerno još 2010. godine, a na beogradski DEV9T stižu na veći nego ikad! Die Antwoord dolaze konačno u Beograd i to na vrhuncu slave, nakon što su pokorili svetske top liste 2014. godine sa albumom „Donker Mag“ sa vrha svetskih top lista. Front-tandem Ninja i Yo-Landi nedavno su veliki uspeh doživeli i sa ulogama u filmu “Chappie” proslavljenog reditelja Nila Blomkampa, gde igraju ulične gangstere koji igrom slučaja postaju “roditelji” robota-heroja sa razvijenom veštačkom inteligencijom.

Kontraverzni sastav iz Kejptauna, osnovan 2008. godine, donosi mešavinu uličnog hip-hopa, repa, roka i rejva sa margine savremenog društva. Njihovi beskompromisni i krajnje autentični nastupi su fuzija audio-vizuelne umetnosti praćene izuzetnom euforijom i gotovo distopijskim motivima savremenog društva. Die Antwoord pišu provokativne, duhovite, ponekad i morbidne tekstove, čiji upečatljivi motivi i snažne poruke ujedinjuju rejvere, rokere, repere i generalno pripadnike brojnih supkultura širom sveta. Nije redak slučaj videti ih u društvu Džoni Depa, Merilin Mensona i Skrileksa, sa kojima su nastupali i uživo:

Zamišljen kao kolonija koja okuplja sve one koji znaju vrednosti kulture, uz slogan “stvaraj dalje”, u Beogradu će u od 10. do 18. juna biti održan drugi DEV9T. Naime, DEV9T je ove godine Portal. To je tema u koju se upuštamo. I tim povodom vas pozivamo da zajedno sa nama prođete proces istraživanja sopstvenog putovanja u drugi deo sebe koji potajno hrani i uzbuđuje. Pozivamo vas da pokažete drugu stranu svoje ličnosti koja je istraživačka, zanimljiva i koja šalje poruku prvenstveno vama, a onda i svetu oko vas. Pozivamo vas da prođete kroz portal i stvarate dalje.

Koncert benda Die Antword će biti samo jedan od sadržaja u tom procesu kreativnosti i biće realizovan u saradnji sa EXIT festivalom. Za ovaj muzički trojac je rezervisan drugi dan, što obećava sjajan početak i dobru energiju na kojoj ćemo se voziti, sve dok se DEV9T ne završi.

Hor bečkih dečaka 21. maj 2016. Svetska muzička atrakcija: Hor bečkih dečaka u Beogradu Enrique Iglesias 10. maj 2016. Enrique Iglesias u Kombank areni Jack Oblivian 7. maj 2016. Jack Oblivian & The Sheiks + Amy LaVere & Will Sexton KC Grad 22. april 2016. KC Grad slavi 7. rođendan – vodimo vas na koncert koji se održava sutra! ·