LJUBAV I KRIMINAL
23. maj
PULS GRADA · aktuelno

Festival italijanskog filma održaće se ove godine od 23. do 27. maja u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, u okviru Nedelje italijanskog filma u svetu – „Fare Cinema”. Ovu manifestaciju Ministarstvo spoljnih poslova Italije promoviše uz podršku diplomatsko-konzularne mreže i Italijanskih instituta za kulturu sa ciljem da predstavi kvalitetnu italijansku kinematografiju u inostranstvu.

do
Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova 1
Jugoslovenska kinoteka
Događaj na Facebooku

Publika u Beogradu će, zahvaljujući saradnji između Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Jugoslovenske kinoteke, moći da vidi filmove koje je izabrao Paolo Minuto. Na programu je 9 filmova, a svi će biti prikazani u originalnoj verziji, sa dodatim srpskim titlovima. To su: Ljubav i kriminal, Ludi za fudbalom, Devet i po meseci, Neobične strankinje, Nežnost, Mačka Pepeljuga, Promena vremena, Lenjivci, „Mogu da prestanem kad god želim Ad Honorem.

Specijalan gost ovog izdanja festivala biće Alesandro Bertolaci, čuveni italijanski šminker, dobitnik Oskara 2017. za najbolju šminku i frizuru u filmu Samoubilački odred (Suicide Squad). Bertolaci će se predstaviti publici u Kinoteci u subotu, 26. maja, u 20.30h a istog dana u 16.00h biće gost Akademije del Luso u Beogradu i govoriće na temu „Svet filma i njegovi zanati između umetnosti, kulture i globalne industrije”.

fijuk br plakat privju 18. maj 2018. Fijuk sajam u CUK Imago M3 14. maj 2018. Mesec matematike 2018. BYF 2018 ver1 26. april 2018. Belgrade Youth Fair 2018: Najveći karijerni događaj za mlade ENTER konferencija 25. april 2018. Vreme je za drugu ENTER konferenciju · · ·