Krokodokodil
16. feb
KULTURA · knjige

Festival KROKODOKODIL, koji zajednički organizuju beogradska udruženja KROKODIL i OK – Obrazovanje i kultura, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

Festival je prvi put održan u aprilu 2013. godine u Kulturnom centru Majdan, sa temom „Kako nastaje knjiga“, i na festivalu su nastupali spisateljsko – ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.

do
Pozorište Dadov, Desanke Maksimović 6
Krokodil

Ove godine, festival za centralnu temu ima horor priču, s naslovom „Kako pobeći iz horor priče“.

Festival će se održati 15. oktobra 2014. od 13.00 do 14.15 sati u pozorištu Dadov, Desanke Maksimović 6.

Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar PalavestraUroš Petrović i spisateljica za decu i mlade iz Švedske Lena Olmark. Program će voditi pisci za decu, Jasminka Petrović i Raša Popov.

Istog dana biće održane i četiri radionice od 10.30 do 12.00, u prostorijama škola na opštini Vračar. Teme radionica su:

Horor zagonetke (Uroš Petrović),

Pravljenje maski (Iva Ćirić),

Kometa dolazi (Jasminka Petrović i Bojana Lukić) i

Kako se piše horor priča (Lena Ollmark).

Nebojša Krivokuća 16. februar 2400. Nebojša Krivokuća gostuje u Gradskoj knjižnici Među nama 30. jul 2014. Promocija knjige „Među nama: Neispričane priče gej i lezbejskih života“ Festival Kikinda Short 16. februar 0400. 9. Festival kratke priče „Kikinda Short“ Promocija biografije Bernharda 25. jun 2014. Promocija „Biografske knjige Tomasa Bernharda“