Ring Ring
15. maj
KULTURA · muzika

U Beogradu će se održati Međunarodni festival nove muzike Ring Ring, na kojem će učestvovati DKV Trio, Vilijam Basinski i Kim Mir… Festival će i ovog puta imati žanrovsku i geografsku raznovrsnost: od free jazz DKV trija na otvaranju, preko eksperimentalnog Noise koji gaje grupe Mir i Tensil Test, do novog roka grupâ Broken.Heart.Collector, East Rodeo Septet i Tudosok, džez trija Džoa Zakzea i svetski priznatog kompozitora Vilijama Basinskog.

do
Ring Ring
komplet 1.250 dinara

Na otvaranju festivala 15.maja u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda nastupiće američki džez trio DKV, domaće umetnice Milana Zarić, Ana Sofrenović, Joel Grip, Sten Sandel iz Švedske i Mezei Silard iz Srbije.

Na Ring Ring festivalu 22. maja u Kulturnom centru Rex nastupiće američki Vandermark trio i premijerno grupa iz Srbije Buran. Naredne večeri u Rexu koncert nove muzike održaće svetski priznati kompozitor iz SAD Vilijam Basinski, austrijska nova rok grupa Broken.Heart.Collector i švajcarska Mir.

U Rexu 24. maja nastupiće Kim Mir iz Norveške, srpsko, britansko, mađarski trio Milana Zarić, Ričard Baret i Žolt Sores kao i nemačko britanski Džo Saša džez trio.

U Rexu 25.maja nastupiće Tudosok iz Mađarske i Žoambo Žoet Vorkestrao iz Slovenije, naredne vececri Tensil Test iz Nemačke i francusko, nemačko, italijanski Ansambl Hiatus.

Festival će 28. maja u Studio 6 Radio Beograda zatvoriti italijansko hrvatski East Rodeo Septet.

Vitezovo proleće 11. maj 2014. Vitezovo proleće sutra u Sava Centru Kišobran 10. maj 2014. Kišobran žurka u KC Grad Letu štuke 10. maj 2014. Prvi unplugged koncert benda Letu Štuke u beogradskom Mikser Houseu Maja Volk 10. maj 2014. Koncert Maje Volk u UK Vuk Karadžić · ·