Festival savremene srpske dramaturgije
13. jun
KULTURA · pozorište

Festival dramaturgije pod nazivom „Biseri iz upravničkih fioka“ zamišljen je kao platforma koja će omogućiti svim zainteresovanima (upravnicima, rediteljima, umetničkim direktorima, glumcima, dramaturzima ali i širokoj publici) precizan uvid u novu, neotkrivenu dramsku produkciju na ovim prostorima. Ustanovi kulture Parobrod kao osnivaču festivala od ove godine pridružio se i Dom omladine Beograda, te zajedničkim snagama ostvaruju do sada programski najambiciozniji festival.

do
UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a
UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a, Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Događaj na Facebooku

Pored javnog čitanja tri premijerne drame, festival će beogradskoj publici „pokloniti“ dve predstave koje su nastale u produkciji ovih kuća (U samoći pamučnih polja, Merlinkina ispovest) a za kraj će organizovati i tribinu Pozorišna kritika danas. S idejom da kvantitet rađa kvalitet, da se u nizu nikada igranih dramskih ostvarenja negde krije budući klasik, organizatori festivala vide svoju misiju u stvaranju veza između mladih dramskih pisaca i pozorišnih profesionalaca zarad razvitka nacionalne dramaturgije i veće prisutnosti domaćih tekstova na pozorišnim scenama. Ako ste radoznali, volite pozorište i želite da saznate prvi ko će vladati domaćim scenama u ovoj deceniji svratite u Ustanovu kulture Parobrod.

 

Sterijino pozorje 26. maj 2014. Počinje festival Sterijino pozorje Kokice (ne) goje 15. april 2014. Predstava „Kokice ne goje“ u Domu omladine Beogradski festival igre 30. mart 2014. 11. Beogradski festival igre Nacionalni balet Španije 28. mart 2014. Nacionalni balet Španije u Sava Centru