Fijuk
29. jan
KULTURA

Organizatori ovog zanimljivog događaja pozivaju sve zainteresovane za nezavisnu kulturu da im se pridruže 29. januara u Centru urbane kulture – Imago.
„Čujte, počujte i dobro nam dođite na prvi Fijuk u 2016. godini, sajam malih izdavača, knjiga i stripova. Svi na jednom mestu u sred Beograda, od 17h i grafičari i slikari, i autsajderi i profesionalci i nepoznati i stari znalci, došli bilo na druženje i razgovor, potpisivanje grafika ili razmenu iskustava, upoznavanje, isprobavanje, da se sretnu prijatelji, da se čovek obraduje. Još uvek najjeftiniji, nudimo nove fanzine, nove knjige, nova izdanja za kolekcionare, fetišiste, ljubitelje, poznavaoce, sladokusce… Samoorganizovani, samoedukovani, radimo sami, što ne možemo sami radimo zajedno, a ako ne možemo sad moći ćemo sutra.“

Centar urbane kulture - IMAGO, Dečanska 14
Fijuk
Događaj na Facebooku

U CUK-Imago na prijatnom druženju 29. januara od 17h u Dečanskoj 14, očekuje vas najveći broj izlagača do sada, strip radionica s Wostokom, izložba Miroslava Lazendića, a u Fijuk bioskopu – Undergrad. Uz to i sitoštampa uživo na tekstilu – Greed Graphic, dok Aparatčik – poluproizvodi krpi vašu garderobu na Bagat Danici. Nastupaju Bitef Smrti i Ex Miša, a Mr Caki je zadužen za dobru atmosferu do kasno u noć.

Ulaz je 150 dinara, a uz plaćen ulaz dobijate poklon po izboru sa Fijukovog štanda posebno postavljenog za tu priliku.

Na Sajmu učestvuju:

Novo dobaFijuk Kulturni Centar Pančeva, Sirius productionJo’s angelsRendeLOMBeopolisFabrika knjigaZnak SagiteKrpelj,
Elektrika Belgrade rawStudiostripCentar za liberterske studijeBaraba – Književno – izdavačka zadrugaAnarhija – Blok 45Nauk,
Minimalna izdanjaSlušaj Najglasnije (Bratstvo duša)Shlitz comicsAleksandar Denić, Miloš Petrović (Naša Kuća)Asterian,  Aparatčik – poluproizvodiAvakari DreamassOmčaUndergradLuftKosmoginaMilica JovanovićMarija Janković i Gordana RistićRecidive Badges,
Kornet

Koncerti:

BITEF SMRTI 

Audio-video projekat subotičkih autora Predraga Vitnera aka Dr Fuzz i Petra Mitrića nastao u periodu od 2013. do 2015. godine. Kompletan audio materijal je proizvod dugogodišnjeg komponovanja, sviranja, prikupljanja, sečenja, lepljenja, sastavljanja i moduliranja raznih zvučnih zapisa sa analognih nosača zvuka Dr Fuzz-a u periodu od sredine 80-ih do danas. U saradnji sa Petrom Mitrićem sastavljen je video zapis uz koji zajedno nastupaju uživo pod nazivom BITEF SMRTI koristeći analogne instrumente, magnetofonske trake, radio aparate i modulatore zvuka.

Ex>Misha

Lo-fi elektronski kantautor čija muzika je trusno područje susreta raznih žanrova. Stari one man band, pre nego što je takav koncept postao nešto što ne izaziva čuđenje, zabavlja svojom spontanošću dok živahno isporučuje produkte iz svoje muzičke laboratorije, digitalno grube, a opet, emocijama bremenite.

Aktivan od 1997. godine kao Misha, 2006. dodaje prefiks “Ex>” i aktivira se u javnosti (pored učešća u drugim bendovima i projektima). Ovih dana objavljuje svoje deseto izdanje, EP “Biće smešno”, i ovaj koncert će biti prilika da se promovišu pesme sa istog.

……………………………………………………………………………………………………

Sitoštampa uživo:

Greed Graphics

Subotički strip autor Miroslav Lazendić poznatiji kao Dr Gnoj i Greed Graphics prisutan je na domaćoj strip sceni od sredine 90-ih, kada je počela da deluje i subotička strip formacija Entropija.
Njegov stil karakterišu intenzivan ritam i jaki kontrasti, na potezu od art bruta do svedene ulične umetnosti.
Osim stripa, bavi se i street artom i sitoštamparskom produkcijom.

Cena dobrovoljni prilog
……………………………………………………………………………………………………

Fijuk Bioskop – Undergrad

Undergrad se ovoga puta na Fijuku predstavlja i kroz svoju video produkciju, verovatno najprepoznatljiviju i svakako najplodniju stranu ove družine. Kroz kompilaciju video uradaka iz desetogodišnje produkcije, urednici Marko Tešović i Danilo Stojić predstaviće pažljivo odabran program sastavljen od muzičkih, animiranih, dokumentarnih i ostalih kratkih radova, a biće pojačan sa tri premijere – premijerom muzičkih spotova za novi singl benda Radio Xanax (numere Motorola & Šicer), kao i premijerom spota za numeru Oglav od Lenhart tapes.

……………………………………………………………………………………………………

Strip radionica (Krpelj, Vršac)

Drugi deo stripa po tekstovima članova benda Bitlsti – Ali volim!

……………………………………………………………………………………………………

Šivenje uživo

Šivaći stroj, štampane zakrpe, i sitne prepravke odeće na licu mesta.
Cena – dobrovoljni prilog.

Slobodan Šnajder 19. januar 2016. Slobodan Šnajder u CZKD-u: Doba ekstrema, doba prevlasti ideologija Izložba Zorana Velimanovića 5. novembar 2015. Jedinstvena jednovečernja izložba u Galeriji fresaka 11951210_1078197838881254_5172473619429898566_n 2. oktobar 2015. StandUpFest 2015 – tri dana komedije u Beogradu Rečotrrrč 1. oktobar 2015. Rečotrrrč susreti u oktobru u Beogradu