Quan Yuan Headshot 1
31. jul
KULTURA · muzika

Dobra vest za ljubitelje opere glasi: vrhunski muzičari iz Pekinga i Njujorka će u Smederevu održati gala koncert 31. jula.
Soprani Jasmina Trumbetaš Petrović, Vanže Žang i Žang Žang – prvakinja Pekinške opere, violinista Kvan Juan – član orkestra Metropoliten opere u Njujorku, kao i Đia Ši – klavir, nastupiće unutar zidina Smederevske tvrđave, zajedno sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“.
Koncert iz dva dela biće otvoren Sibelijusovim „Konćertinom“, a potom sledi uživanje u operskim arijama koje su napisali Rosini, Mocart, Pučini, Verdi…

Smederevska tvrđava, Smederevo
Centar za kulturu Smederevo
500 RSD
Događaj na Facebooku

Poseban značaj ovom umetničkom događaju daće dirigent Gregori Bučalter, istaknuti član Metropoliten opere u Njujorku.

Ne propustite retku priliku da prisustvujete koncertu pod vedrim nebom u Malom gradu smederevske tvrđave, koji će te noći biti tačka spajanja umetnika iz Pekinga, Njujorka i Beograda!

Cena ulaznice je 500 dinara.

Koncert organizuju GIPACGlobal Intercultural Performing Arts Cast iz Njujorka, u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo i gradom Smederevom, koji ovog leta ljubiteljima umetnosti pruža bogat program: u julu je održan Teatar u Tvrđavi, u avgustu će biti Dunav film festival, a drugog vikenda u septembru Smederevska jesen.

dondjovanicover 28. jul 2018. Mocartova opera „Don Đovani“ dva dana zaredom Belgreat festival 27. jul 2018. Belgreat Festival na Lidu Summer 3P 2018 19. jul 2018. 16. Summer3p festival Ariljski dani 14. jul 2018. 9. Ariljska letnja muzička manifestacija · · ·