Goribor
9. maj
KULTURA · muzika

Prvi put u karijeri Goribor će nastupiti na Vračar Rocks festivalu u Centru za kulturu Božidarac. Bend je kratko vreme proveo na kreativnoj pauzi iz koje se izrodila nova pesma koja je za kratko vreme pobrala velike simpatije publike širom regiona. Aleksandar Stojković ST je početkom godine u studiju Kramasonik, u saradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo,…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama, snimio pesmu „Jureći ljubav“.

do
Centar za kulturu "Božidarac", Radoslava Grujuća 3
Vračar Rocks
500
Događaj na Facebooku

Goribor je jedna od najboljih grupa na području bivše Jugoslavije. Njihova muzika je mešavina trip hopa i iščašenog bluza uvaljanog u hipnotizirajući loop, a tekstovi čiji je ST autor, nabijeni su snažnim emocijama i gorkim ličnim iskustvom.

Muzika Goribora je ,,metafizika života, stanje svesti, uma i osećajnosti“. Njihova muzika su takođe opisali kao ,,hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše“…

A snimili su tek dva izdanja: Goribor i dvostruki album Evo je banja - jedno od najznačajnijih izdanja kad je reč o urbanoj sceni regije.

Nakon više nego uspešne prošlogodišnje promotivne turneje povodom objavljivanja aktuelnog albuma, Goribor je u martu krenuo na njen drugi deo – po regionu i Evropi. U petak, 9. maja, stižu i u Beograd u CZK ,,Božidarac“ gde će nastupiti zajedno sa niškim sastavom Sizife daj kamen i Bulevarom vodenih mozaika.

Bilja Krstić 9. maj 2014. Bilja Krstić i Bistrik u Domu sindikata Ritam Evrope 9. maj 2014. Koncert „Ritam Evrope“ u Novom Sadu Gruvlend 9. maj 2014. Gruvlend u Domu omladine Beograda Dječaci 8. maj 2014. Splitski Dječaci 8. maja u beogradskom klubu Gun – otkazano