Grbave tange
22. sep
KULTURA · muzika

„Grbave Tange“ Šou je udruženje umetnika posvećeno konceptualnoj komediji, nastalo u Beogradu 2011. godine. Osnovna ideja na kojoj se bazira ovaj zabavni program je kombinovanje nekoliko klasičnih oblika komedije kao što su Stand Up, humoristički songovi, fizička komedija, improvizacija, slem-poezija i skečevi. Stoga, performans „Grbavih Tangi“ izgleda kao jednoipočasnovni program u kojem se pomenute forme smenjuju uz poželjno učestvovanje publike, na radost i smeh svih uključenih.

Ideja „Grbavih Tangi“ je stalna promena programa u skladu sa aktulenim temama u zemlji i svetu, kao i svakodnevnih životnih situacija. U ležernom stilu, kroz humor i zabavne teme prolazimo sa vama kroz apsurde vremena u kojem živimo i dajemo jedan pogled iz drugog ugla. Možda tako, jednom, uz vašu pomoć i promenimo stvarnost.

Lomina 14
Klub Petak
Događaj na Facebooku

Naziv Grbave Tange nastao je kao posledica anegdote koja datira još iz 2007. godine, kada je osnivač benda Miodrag Stošić radio kao pokretni bilbord u Knez Mihailovoj ulici. Posao je bio dosadan, pa je šetao sa još jednim „kolegom bilbordom“ koji mu je dao ideju za sledeće stihove:

„Na šporetu sušio sam veš
pade dole i postade reš.
Druge gaće nisam
mogao naći a moradoh
napolje izaći.
U grobu sam pokrenuo pretke
jer obukoh tange svoje tetke!
Toga dana klizavo je bilo,
vozilo me jedno udarilo
hitna pomoć povezla me tada,
a doktorka bila lepa, mlada.
Skide mi kaiš, oslobodi trbu,
pogleda i vrisnu – tanga ima grbu!!!!“

Tako je nastala ta rečenica koja je ubrzo u internoj komunikaciji postala fraza za sve neprijatne situacije u koje čovek može da zapadne. I to su stanja o kojima danas bend sa zadovoljstvom peva i priča u sklopu kabarea „Grbave Tange“.

Program je kolažnog tipa, te ga momci šaljivo zovu „Red priče, red pesme, red tube“. Uvek se trude da budu aktuelni sa temama, a poseban gušt je interakcija sa publikom i improvizacije koje nastaju na licu mesta.


Sting-2209_cover 17. septembar 2017. Sting nastupa u Beogradu u okviru „57TH & 9TH“ svetske turneje Piano City 8. septembar 2017. Festival Piano City po prvi put u Novom Sadu Atmosfera sa prve Noći muzike 1. septembar 2017. Noć muzike powered by Plazma: Koncert Simfonijskog orkestra RTS-a Vibe_cover 1. septembar 2017. VIBE Festival 2017 · · ·