Great British Weekend
24. jul
PULS GRADA · gastro

U beogradskom Mikser Hausu (Karađorđeva 46) će u petak, 12.septembra, u 17h biti otvoren festival britanske hrane i pića, pod nazivom GREAT British Weekend (GBW). Na festivalu, koji će trajati do nedelje uveče, posetiocima Miksera će biti predstavljeni proizvodi 32 britanske kompanije i čak 35 premijernih pivskih brendova. Svi posetioci će imati jedinstvenu priliku da se, na jedan potpuno drugačiji način, upoznaju sa konceptom kraft piva i otkriju jedan novi svet, u kojem se pristup ovom piću tretira kao avantura i kreativnost.

Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser
300
Događaj na Facebooku

Među izlagačima će biti i proizvođači hrane i sireva, koji se takođe prvi put predstavljaju javnosti u Srbiji, a specijalno za ovu priliku, Mikser kuhinja je u saradnji sa glavnim kuvarom Britanske rezidencije pripremio poseban GBW jelovnik, koji će biti u ponudi samo tokom trajanja festivala. Osim ekskluzivnih prehrambenih proizvoda i zanatskih piva, za posetioce je pripremljen i zanimljiv dnevni program, uključujući i radionice o kućnom pivarstvu i nagradne igre.

Muzički program će takođe biti u duhu Veliki Britanije, pa će u u skladu sa tim, u subotu od 21h, na bini Mikser Housea nastupiti prvi beogradski tribjut bend Bitlsa “Bestbeat”, sastav koji svojim dvočasovnim programom od preko 50 pesama ne ostavlja ravnodušnim ni najtvrdokornije fanove čuvenih liverpulskih buba.

Nauka u kuhinji 29. avgust 2014. Nauka u kuhinji: Interaktivno predavanje o molekularnoj gastronomiji Wine Identity 14. jun 2014. Wine Identity: Internacionalne vinske zvezde u Beogradu Molekularna gastronomija 14. maj 2014. FoodArt Festival u Delta Cityju Foodrex 15. april 2014. Počinje Sajam hrane i pića