Kiza u Vračar Rocksu
26. avg
KULTURA · muzika

Grupa Iskaz će zajedno sa bendovima Deca Apokalipse i Mr. Rabbit, nastupiti na festivalu Vračar Rocks! u Božidarcu. Iskaz je jedan od tri benda, pored grupa Ljubičice i Artan Lili, koji Telenor podržava i čiju muziku je moguće slušati na muzičkom servisu Deezer, a svi korisnici Play+ paketa, Deezer mogu slušati besplatno. Kroz socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem 4 studijska albuma: „Natio“ (2006), „Teorija Haosa“ (2008), zatim „Eros“ (2011) i „Tanatos“ (2014) koji tematski čine celinu „Kritična Masa“.

Centar za kulturu "Božidarac", Radoslava Grujića 3
Centar za kulturu "Božidarac"
300
Događaj na Facebooku

Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je hip hopa, funka i hard corea i kao takva najbolje izražava tekstove u kojima dominira bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke, i pitanje – zašto i kako danas čovek opstaje i traje. Svoj prvi koncert ikada Deca Apoklapse održala su u Centru za kulturu Božidarac, na Vračar Rocks! festivalu, u januaru 2014. godine.

Od tada je prošlo samo godinu veoma uspešnih i burnih dana za Decu Apokalipse. Novu energiju koju su akumulirali od publike širom zemlje, a koja je vrlo brzo prepoznala kvalitet ovog benda, podeliće sa posetiocima Božidarca. Debi izdanje Dece Apokalipse Era papirnih grobova privuklo je pažnju velikog broja ljubitelja čvršćeg zvuka, a kritika im je i te kako bila naklonjena!
Originalan pristup stvaralaštvu ova osmorka koju čine muzičari iz Valjeva, Trstenika, Užica i Beograda najbolje je prezentovala spotom za pesmu Ko pobeđuje. Video čine snimci ljubitelja benda iz raznih zemalja, kao i kadrovi sa mnogim poznatim licima iz bendova sa domaće underground scene.

Pored pomenutih albuma ekipa iz Iskaza se trudi da svoj rad prezentuje kroz direktnu komunikaciju na koncertima sa ljudima koji se mogu poistovetiti sa njihovim radom. Od 2006. putem zajedničkih pesama i koncerata sarađivali su sa mnogim izvođačima sličnih ideja od kojih izdvajaju Marčela i Filtere, Baneta Sunshinea, Elemental, Kojota Eyesburna, Struku, Skaj Viklera, Timbeta, Bvanu, Mikrija, Kandziju, Ajs Nigrutina, Bobana Ritam Nereda, Riot 87 i Suida. Ovakav vid saradnje i širenja sličnih ideja i stavova u nekim slučajevima dobija viši smisao, te je u tom duhu napravljen spoj Marčelo-Filteri-Iskaz kao svojevrstan muzički hibrid, dok je Zoran-Kiza-Iskaz vokal i u bendu Sunshine.

lisa hannigan 21. mart 2015. Beogradski irski festival: Koncert Lize Henigan i grupe Stray Dogg Damir Urban 21. mart 2015. Damir Urban sa „Četvorkom“ u Mikser House-u Orthodox Celts 17. mart 2015. Orthodox Celts u Domu omladine AraabMuzik 26. avgust 4000. AraabMuzik na rođendanu DJ kolektiva Vatra · · ·