JoseJames_PhotobyJanetteBeckman_5
13. nov
KULTURA · muzika

„Musicology Barcaffé Sessions“ predstavlja trećeg izvođača koncertnog serijala. U pitanju je jedan od najcenjenijih glasova današnje generacije džez muzičara – Hose Džejms. On će održati dva koncerta, u intimnoj atmosferi kluba „Bitefartcafe“.

Evropska turneja Hose Džejmsa nosi naziv “Madness” (Ludilo) i osmišljena je kao duo sa jednim od trenutno najtraženijih bubnjara, Nejtom Smitom. Ova turneja najavljuje novi Hoseov album, koji izlazi za poznatu svetsku izdavačku kuću “Blue note” 2017. godine, pod nazivom “Ljubav u vreme ludila”.

Hose Džejms je uvek u potrazi za novim muzičkim horizontima, stalno razvijajući svoj stil i brišući granice između žanrova. Poreklom iz Mineapolisa, on kombinuje svet džeza i hip-hopa, kreirajući jedinstven i zaista očaravajuć zvuk. Poznat kao džez glas hip-hop generacije, Hose kombinuje uticaje koji su drugi muzičari ostavili na njega i tako diktira sopstveni i originalan zvuk. Počev od džeza, preko soula, pa čak i dramenbejsa i izgovorene reči, on stvara sebi svojstven hibrid, koji najbolje dolazi do izražaja u njegovim nastupima.

Kako “Los Angeles Time” najbolje kaže: “Da li je Hose Džejms džez pevač ili soul pevač? Stara škola ili nova škola? Čuvar tradicije ili istraživač novih uzbuđenja? Da, da i da.”

do
Bitef Art Cafe, Mitropolita Petra 8
Bitef Art Cafe
1.500 rsd
Događaj na Facebooku

Želeo sam da prvo uživo podelim nove pesme sa fanovima, pre nego što one izađu na albumu. Mislim da je neverovatno što mogu na taj način da se povežem sa ljudima. Da vidim šta pokreće publiku. Na taj način ću moći da u album uključim samo one pesme koje su dokazale da inspirišu ljude. Divno je što na ovaj način mogu da podelim svoju muziku i što će mi fanovi pomoći da stvorim album,” , kaže Džejms.

I ovaj koncert, kao i sve ostale, ispratiće i ulepšaće ukusom i mirisom savršenog espresa generalni sponzor i partner Barcaffè. Posetioci će još jednom uživati u jedinstvenom spoju umetnosti muzike i kafe. Uz prefinjeno raspoloženje i ukus savršenog espressa koji odlično pristaje ovim melodijama, uživanje u ovom spoju biće zagarantovano.

Nakon koncerata Brand New Heavies, Kristine Branko i Hose Džejmsa, u sklopu Musicology Barcaffé Sessions će se predstaviti Slobodan Trkulja, Hindi Zahra, Gregori Porter i Meshell Ndegeocello.

Karte za sve koncerte su u prodaji na prodajnim mestima eventim i ddtickets.

CLB_8573 11. novembar 2016. Beogradska promocija novog albuma grupe „DŽA ILI BU“ Vivaldiano 11. novembar 2016. Vivaldiano: 3D koncertni spektakl u Kombank Areni Nezni Dalibor _Studio6 29. oktobar 2016. Novi singl i koncert „Nežnog Dalibora“ Bad Copy- 28. oktobar 2016. Bad Copy, Who See i KrankenŠvester spremaju haos · · · ·