Tattoo majstori u Beogradu
3. okt
KULTURA · art

Internacionalna tattoo konvencija Beograd, pod sloganom “Tetovaže koje će i vaša mama voleti”, održaće se početkom oktobra u Mikser Houseu, a okupiće više od 40 majstora tetovaže iz celog sveta. Pored toga što će umetnici uživo tetovirati posetioce i deliti svoja iskustva, program će uključiti i izložbe, žurke, burleska šou, takmičenja za najbolje tetovaže, i još mnogo iznenađenja. Beograd se ovim događajem upisuje u listu svetskih metropola koje godinama unazad imaju festivale ovog tipa, a prva beogradska tattoo konvencija, okupiće oko 20 majstora tetoviranja iz zemlje i regiona, i još toliko iz raznih delova planete, od Tahitija, Kanade, preko Evrope pa do Japana i Amerike.

do
Mikser House, Karađorđeva 46
Tattoo Convention Belgrade
350
Događaj na Facebooku

Cilj programa festivala je promovisanje i upoznavanje sa tattoo kulturom, saznanjima, tehnikama i socijalnim fenomenom zvanog tetoviranje uopšte. Svako stariji od 18 godina imaće priliku da upozna svog budućeg Tattoo umetnika, i ako se odluči da se istetovira, to može da uradi tokom tri dana trajanja Tattoo konvencije. Svi koji žele da se tetoviraju, mogu zakazati termin kod umetnika koga izaberu, a lista domaćih i stranih umetnika koji će raditi na beogradskoj Tattoo konvenciji dostupna je na zvaničnoj FB strani konvencije. Pored toga što će umetnici uživo tetovirati posetioce i deliti svoja iskustva, najavljen je i atraktivan prateći program, kako za vreme, tako i pre i nakon samog festivala.

Kao „zagrevanje“, dve nedelje pre početka festivala, biće otvorena ekskluzivna izložba portreta ljudi sa tetovažama belgijskog fotografa Benoita Meusa, koja je imala veliku popularnost u Evropi. Početak manifestacije biće obeležen u četvrtak, 2. oktobra, kada će se u Mikser Houseu održati Meet & Greet sa umetnicima i nastup benda Čikine Bombone. Za poslednji dan festivala zakazan je zvanični After Party, na kojem će nastupiti čuveni DJ-evi Dekson (Amsterdam), Transistor Behavior (Roterdam) i Placid (London).

I'm thinking 20. avgust 8800. Izložba Isabel Cuadrado „Promišljam“ sutra u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Ana Adamović 19. septembar 2014. Večeras se otvara Oktobarski salon Henri Mur 20. avgust 5600. Velika izložba „Henri Mur – grafičar“ u Beogradu Transformacije 9. septembar 2014. Otvaranju međunarodne izložbe „Transformacije“ ·