Zograf
12. feb
KULTURA · art

Francuski institut već godinama predstavlja srpske strip autore čija su dela objavljena u Francuskoj. Stripove Aleksandra Zografa od 1999. godine objavljuje kuća L’Association specijalizovana za nezavisni strip. Zograf stvara veoma lično delo u vidu dnevnika u kojem predstavlja svoja iskustva, snove, ubeđenja.

do
Knez Mihailova 31, Beograd
Francuski institut
Ulaz slobodan

Izložba se sastoji od tabli objavljenih u Francuskoj u dve zbirke: Vestiges du monde / Polovni svet (2008) i Bons baisers de Serbie / Pozdravi iz Srbije (2000), kao i od dela objavljenih u kolektivnim albumima iz serijala Lapin.

U okviru izložbe od večeras će, pored navedenog, ekskluzivno biti objavljene i table novog albuma koji tokom 2014. godine izlazi u Francuskoj. Radi kompletnijeg uvida u Zografov opus, Francuski institut će predstaviti i nekoliko ilustracija i tabli objavljenih za italijanske izdavačke kuće.

Miloš Tomić 30. januar 2014. Predavanje Miloša Tomića u Novoj iskri Umetnici govore 21. januar 2014. Izložba „Umetnici govore“ u Domu omladine Arion Asllani 16. januar 2014. Izložba Ariona Asllanija „Actionart“ u galeriji DKSG Vladimir Lalić 14. januar 2014. Izložba Vladimira Lalića „Iznutra i dublje“ ·