aleksandra prhal_2
13. okt
KULTURA · art

Nakon uspešne prošlogodišnje izložbe „Belgrade, pardon my low-res“ kojom je publici otkrila i tehnološke mogućnosti gedžeta kojima je radila – i raskošan talenat za beleženje incidentnih momenata svakodnevice grada – Aleksandra Prhal novom izložbom nastavlja da istražuje preseke spajanja fotografije, likovne umetnosti i tehnologije.

Izložbu „Pardon my low-res: remixed“ žanrovski i tehnički nije lako definisati. Veliki formati koje će predstaviti izložbom u Kulturnom Centru „Grad“ u utorak, 13. oktobra imaju za osnovu low-res fotografije, koje su obogaćene dodatnim multiplikacijama njihovih detalja i naknadnim poigravanjem kolorima.

do
KC Grad, Braće Krsmanović 4
Događaj na Facebooku

Dodatnim dekomponovanjem i re-komponovanjem oblika, Aleksandra Prhal kreirala je ritmične, glasne, višeslojne kompozicije čije su vibracije u potpunom skladu sa lokacijama na kojima su izvorne fotografije nastajale.

Ove kompozicije nisu jedinstvene samo po načinu nastanku, već i po tome što posmataču ostavljaju mogućnost da se opredeli za sloj kolora i oblika koji otkriva i zatim prati kroz kompoziciju, one pozivaju na lutanje kroz krajolik i slojeve slično onome kojem se prepuštamo tok lutamo, svesni da je putovanje kroz prostor važnije od stizanja na cilj.

Svi radovi iz serijala „Pardon my low-res: remixed“ štampani su na platnima formata do 90×60 cm – što je dimenzija koja posmatraču omogućava da utone u njihove strukture i prepusti vibracijama.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena u KC Gradu, Braće Krsmanovića 4 u ponedeljak 13. oktobra u 20 časova a trajaće do 19. oktobra.

Bratislav Milenković 10. oktobar 2014. Izložba ilustracija „Svakodnevne slike“ Milan Stošić "Portreti" 10. oktobar 2014. Izložba Milana Stošića „Portreti“ Denis Grinstajn 9. oktobar 2014. Otvaranjem izložbe “Različita odstojanja – između modne fotografije i umetnosti” počinje mesec švedske kulture Tattoo majstori u Beogradu 3. oktobar 2014. Internacionalna tattoo konvencija u Mikser Houseu