Vlada - Goranka Matić
21. mar
KULTURA · art

Izložbom fotografija Goranke Matić pod nazivom ,,Vlada“, koja je posvećena Vladi Divljanu, zvanično će biti otvorena druga regionalna Kontakt muzička konferencija.

Radovi su nastajali u različitim fazama: od perioda prvog albuma grupe Idoli ,,Odbrana i poslednji dani“, kao i koncerata, prvog beogradskog u SKC-u, zagrebačkog u Kulušiću, zatim nastupa u Domu omladine Beograda i Hali Pinki… Izložba prati Vladinu karijeru zaključno sa nastupima Old Stars Benda. Takođe, biće izloženi i portreti koje je autorka napravila tokom osamdesetih godina. Izložba je posvećena šezdesetoj godišnjici rođenja Vlade Divljana i biće otvorena u Marsh Open SPace-u, a svi zainteresovani moći će da je posete u naredna tri meseca.

U okviru druge regionalne Kontakt muzičke konferencije u Ljubimcu (Cetinjska 15) biće postavljena izložba jednog od najcenjenijih i najtraženijih reditelja video spotova – Žareta Batinovića (HR). Reč je o fotografijama koje je splitski umetnik napravio tokom snimanja video spotova za brojne izvođače.
Najpoznatiji je po muzičkim spotovima koje stvara još od početka ’90-ih za Gibonnija, Olivera Dragojevića, Bajagu, Gorana Bareta i Majke, Parni valjak i mnoge druge. Do danas je snimio više od 200 spotova. Svoju priču ispričaće Beograđanima u okviru od 22. do 24. marta. Pored izložbe koju će postaviti u Ljubimcu, Žare Batinović će biti i jedan od učesnika radionice ,,Kako snimiti muzički spot“ koju Kontakt konferencija organizuje u četvrtak, 22. marta, u 14h na Spratu (Cetinjska 15).

Marsh Open SPace, Cetinjska 1
Kontakt konferencija
Događaj na Facebooku

All Star ekipa koju pored Žareta Batinovića čine i Ivan Šijak, Jovan Milinov Toba, Aleksandar Ilić i Petar Ilić Ćirilo, u društvu mlađih kreativnih snaga – Staše Bukumirović i Nemanje Navyja Andrejevića, posetiocima će približiti svoja znanja, iskustva i zanimljive priče koje su postale deo bogate rokenrol istorije regiona. I sve to pod moderatorskom ,,palicom“ Andreje Hamovića, šefa filmske katedre SAE Institute Belgrade. Kontakt konferencija vas poziva na izložbu vektorskih portreta pop kulturnih heroja i junaka, autora Dejana Marića.

Njegova umetnost je već postala prepoznatljiva: digitalni print formata 14×10 cm. Budući da autora fasciniraju pop/rock heroji i heroine, izložba je sasvim logično svoj novi dom našla u autentičnom ambijentu kafea Šikarica, povrh Skadarlije, koja pop kulturu i R’n’R tradiciju neguje već skoro 10 godina.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena 23. marta u 19h.

IzložbaRazumiosećanja-slikeiasamblažiIvanaMartić12-17.martKućakraljaPetraI_2 12. mart 2018. Izložba slika i asamblaža „Razum i osećanja“ 2-BOSCHBOSCH-Neoism-kcb-1galerijapoodrum 8. mart 2018. Otvaranje martovskih izložbi u Kulturnom centru Beograda MiaCuk 9. februar 2018. Radikalna Mekoća: Otvaranje izložbe u galeriji „Drina” Moskovski cirkus_cover 15. januar 2018. Moskovski cirkus na ledu u Sava centru · · ·