Nikola Velicki
4. feb
KULTURA · art

Izložba Nikole Velickog „Glave“ biće otvorena 4.februara u 20 časova,u novom izlagačkom prostoru u Beogradu, u nedavno otvorenoj galeriji kluba“Polet“.

Nosilac svakog rada ovog umetnika je crtež, koji je razigran, spontan i izražajan. Linija ovih crteža, nastala potezima široke četke, istovremeno nosi i prenosi sigurnost pokreta i snagu ovog umetnika.

Polet, Cetinjska 15
Događaj na Facebooku

Iskarikirana tela u nerealnim proporcijama,ruke i glave u svojevrsnoj igri, glavni su akteri i česti motivi grafika i crteža Nikole Velickog„Kako smo svi mi skup različitih osobina, osećanja, karaktera i temperamenta , tako i moji akteri kad-tad imaju i više glava,jezika,ruku. Trudeći se da moji radovi budu što spontaniji i iskreniji često se prepuštam svojoj intuiciji i osećaju. Inspiraciju pronalazim u praumetnosti,kao i u narodnoj i naivnoj umetnosti i dečijem crtežu.“

Rоđеn 1983. gоdinе u Nišu, оdrastaо u Кuršumliјi. Fakultеt likоvnih umеtnоsti, оdsеk grafika u Bеоgradu završava 2008. gоdinе u klasi prоf. Miоdraga Mlađоvića i tе gоdinе upisuје dоktоrskе studinе na istоm Fakultеtu. Trеnutnо pišе dоktоrski rad kоd mеntоra prоf. Vladimira Vеljašеvića. Dо sada је prirеdiо 11 samоstalnih izlоžbi i prеkо 50 grupnih u zеmlji i inоstranstvu. Član је ULUS-a оd 2009. gоdinе. Radi kaо umеtnički saradnik na Fakultеtu likоvnih umеtnоsti u Bеоgradu.

Street art izložba 29. januar 2016. Grupna izložba uličnih umetnika „SCENA vol 2 – Pioniri“ Dev9t 19. avgust 4000. DEV9T ove zime gostuje u DKSG Muzej detinjstva 19. avgust 2800. „Muzej detinjstva“ Vladimira i Milice Perić u galeriji Remont Dafiment 19. avgust 2400. Promocija kalendara Dafiment kalendar Ivana Šuletića u Centru za grafiku