Bratislav Milenković
10. okt
KULTURA · art

Ulična galerija u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, u okviru programa 55. Oktobarskog salona, vas poziva na otvaranje izložbe ilustracija Bratislava Milenkovića, „Svakodnevne slike“. U obilju fotografija koje svakodnevno kruže društvenim mrežama poput Instagrama, može se uočiti određeni obrazac prilikom izbora motiva – to su najčešće instant-scene iz svakodnevnog života koje ne zahtevaju dublje proučavanje od strane posmatrača. Takve slike nakon kratkog vremena iščezavaju iz sećanja, ostaju bez efekta na posmatrača koji ih u međuvremenu može „lajkovati“ ili ne. Milenkovića interesuje povod za kreiranje takvih fotografija, odnosno ono što prethodi samom činu ovekovečavanja i daljeg deljenja vizuelnog sadržaja – izbor motiva koji će biti ovekovečen.

Ulična galerija, Čavketov pasaž
Kulturni centar Beograda
Događaj na Facebooku

On koristi sadržaj preuzet iz sopstvenog Instagram feed-a kao sredstvo za preispitivanje prirode slika koje se na taj način dele u okviru online zajednice. Scene koje su prikazane u okviru ilustracija predstavljaju autorovu slobodnu interpretaciju karakterističnih Instagram fotografija, uz korišćenje elemenata prisutnih u stvarnosti. Na taj način, on pokušava da razmotri prisustvo dubljeg smisla unutar kakofonije vizuelnog materijala koji se danas generiše putem društvenih mreža i šire, odnosno odsustvo istog. Bratislav Milenković je ilustrator i grafički dizajner, koji trenutno živi i radi u Beogradu. Radovi su mu objavljeni u brojnim publikacijama i izlagani u zemlji i inostranstvu.

Milan Stošić "Portreti" 10. oktobar 2014. Izložba Milana Stošića „Portreti“ Denis Grinstajn 9. oktobar 2014. Otvaranjem izložbe “Različita odstojanja – između modne fotografije i umetnosti” počinje mesec švedske kulture Tattoo majstori u Beogradu 3. oktobar 2014. Internacionalna tattoo konvencija u Mikser Houseu I'm thinking 22. avgust 8800. Izložba Isabel Cuadrado „Promišljam“ sutra u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja · · ·