I'm thinking
19. jun
KULTURA · art

U galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija, FLU od , 23. septembra beogradskoj publici, po prvi put samostalno, predstaviće se španska umetnica Isabel Cuadrado. Domaća publika imala je prilike da se upozna sa radom talentovane i nagrađivane umetnice 2009. godine kada je, kao jedna od šest španskih umetnika, učestvovala na 5. Međunarodnoj grafičkoj radionici Beogradski susreti, u organizaciji Centra za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti. Ovom prilikom Isabel će predstaviti instalaciju PROMIŠLJAM posebno osmišljenu za galerijski prostor Centra.

Tokom svog boravka u Beogradu Isabel Cuadrado će održati i predavanje „Dvadeset godina grafike i instalacije – objekat kao polazište i generator“ u Institutu Cervantes 24. septembra u 12 časova.

Centar za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA, Pariska 16

Izjava umetnice

Proces, shvaćen kao protok vremena i analiza radnog prostora koji vezuje umetničko delo za njegovo okruženje, su dva bitna elementa u mom radu.

Promišljam je naslov ove izložbe koja nastaje na licu mesta uspostavljanjem veza izmedju prostora i vremena u kome se te veze razvijaju.

Verujem da postoje mnogi odgovori na ovo pitanje, kao i da je sama greška deo rada zato što nam omogućava da je razumemo kao proces koji se odvija.

Sposobnost da pretvorimo nešto složeno u nešto jednostavno je često najteži zadatak kada pokušavamo da izgradimo i okončamo jedan projekat.

Ana Adamović 19. septembar 2014. Večeras se otvara Oktobarski salon Henri Mur 19. jun 5600. Velika izložba „Henri Mur – grafičar“ u Beogradu Transformacije 9. septembar 2014. Otvaranju međunarodne izložbe „Transformacije“ Goran Kosanović - novi crteži 8. septembar 2014. Novi ciklus crteža Gorana Kosanovića