Izložba: Kreativnost u Srbiji
30. jun
PULS GRADA · dizajn

Nije potrebno posebno govoriti o značaju dizajna u XXI veku i potencijalu koji on sa sobom nosi, a da pri tom ne mislimo na njegov komercijalni tip, Pre bi se moglo reći da dizajn jeste deo primenjene umetnosti i da se on može definisati kao umetničko oblikovanje predmeta koje svakodnevno koristimo – obuća, odeća, nakit ili nameštaj. KC Grad je od samih početaka postojanja uočio potencijal primenjene umetnosti i zato je ona podjednako zastupljena u izlagačkoj delatnosti galerije, kao i likovna. Ovoga puta u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije i Muzejom istorije Jugoslavije predstavlja reprezentativnu selekciju domaćih dizajnera, kao jedan svojevrsni „the best of dizajnera“ u zemlji.

Muzej istorije Jugoslavije, Botićeva 6
KC Grad

Muzej istorije Jugoslavije je nedavno prikazivao jugoslovensku kreativnu industriju, kao i najrazličitije predmete koji su i danas prepoznatljivi, a koji su postali simbol države koje više nema. Danas ne možemo govoriti o industrijskom dizajnu, jer te industrije nema, ali tradicija dobrog umetničkog oblikovanja svakodnevice nikako nije nestala.

Dajana VasićOtvori galeriju
Jugotip 30. jun 2014. Izložba Yugotip u KC Grad Škrabac 9. jun 2014. “Škrabac“ Ane Babić u UK Parobrod Young Designers 6. jun 2014. Holandski kolektiv YOUNG DESIGNERS u Novoj Iskri Sustain RCA 14. maj 2014. Royal College of Art iz Londona u Novoj Iskri