Mirza Dedać, Tijana Radenković
24. nov
KULTURA · art

Izložba “Empty Space” dvoje akademskih slikara, oboje na doktorskim studijama, očekuje vas u Velikoj galeriji KC Grada od 24. do 30, novembra 2014. godine. Tijana Radenković i Mirza Dedać su na umetničkoj sceni već duže vreme, izlažući i grupno i samostalno, a dobitnici su i nagrada za svoj rad, Tijana Radenković je dobitnica nagrade „Ljubica Sokić“ 2013. dok je Mirza Dedać dobitnik nagrade „Stevan Knežević“, za crtež.

do
KC Grad, Braće Krsmanović 4
Događaj na Facebooku

Koncept postavke Empty Space referira na odnos likovne umetnosti i informatičkog globalizovanog sveta tehnologije, sveta koji komunicira razne tekstualne sadržaje. Prostor koji se definiše kroz određeni oblik (slika, instalacija) neminovno uključuje vremenski okvir, kako nastanka, tako i memorije umetnika da delo referiše na situaciju bilo da je u prošlosti ili u srodnoj sadašnjosti. Tekst i oblici koji se javljaju u takvom prostoru, a bivaju preuzeti od već poznatih i prihvaćenih, ponavljaju se po određenom šablonu, preispitujući našu svest prema sadržajima koji se oblikuju u društvenoj  sferi.

Na taj način posmatrač dolazi do stanja zbunjenosti ili uzbuđenja zbog sadržaja, kojem svakako nalazi idealan i njemu najbliži smisao. Transformacija i donekle materijalizacija informatičkog prostora u slikarski daje posmatraču inicijalnu zbunjenost, jer prepoznaje motive koji su izmešteni u drugu sferu, a odatle sam donosi zaključke koji imaju veze sa njegovim subjektivnim doživljajem tog praznog prostora (empty space).

Otvaranje je zakazano za 24. novembar od 20 časova.

Desni klik 24. novembar 2014. Izložba crteža, grafika i printova „Leva ruka – desni klik“ Ognjena Zdravkovića Pobuna 18. novembar 2014. Izložba fotografija „Pobuna“ Saše Čolića u Opservatorijumu Adam Pantić 13. novembar 2014. Izložba „Slatko od šumskih jagoda“ Adama Pantića u Centru za grafiku FLU Muzej istorije Jugoslavije - Velika iluzija 10. novembar 2014. Otkrivanje „Velike iluzije“ u Muzeju istorije Jugoslavije