Nataša Kokić
26. jun
KULTURA · art

Na izložbi ”Toliko sam puna kamenja da se jedva krećem” autorke Nataše Kokić, u galeriji Remont, biće predstavljeni crteži velikog formata, rađeni tehnikom ugljena na papiru. Nataša se već neko vreme bavi pejzažom kao simbolom u savremenom svetu. Njeni prethodni radovi su opisivali izmišljene, bezvremene ”unutrašnje” predele, koji su govorili o okolnostima u kojima živimo, socijalnim promenama koji utiču na sve nas i tako grade jednu vrstu unutrašnjeg iskonstruisanog pejzaža koji postaje izvor naših sumnji i nadanja.

Galerija Remont, Maršala Birjuzova 7
Događaj na Facebooku

Novi radovi ,koji će biti predstavljeni na izložbi, kreću se ka objektima i pejzažima nastalim pod uticajem kulture i nauke, ali i dalje govoreći o unutrašnjem svetu. Analiziranjem i promenom svog okruženja, ljudi su oduvek pokušavali da promene okolnosti u kojima se nalaze. Upotrebom motiva kao što su veštačke planine, asteroidi, kompjuteri, Nataša pokušava da stvori zanimljve priče koje nas uvode u jedan složeniji svet, gde ništa nije jednostavno i ništa nije vidljivo na površini.

Pieta 26. jun 8400. Izložba „Distitled: Pieta“ u KC REX Noć muzeja 7. jun 2014. 7. jun – novi datum 11. Noći muzeja Gala Čaki 3. jun 2014. Samostalna izložba „Odnosi“ Gale Čaki u Kući kralja Petra I Izložba avangarda 28. maj 2014. Otvaranje izložbe – Avangarda: od dade do nadrealizma