Nove uspomene
26. jan
PULS GRADA · dizajn

U utorak 26. januara u 18 časova u galeriji Mikser Housea, biće otvorena izložba “Nove uspomene” na kojoj će biti predstavljeni radovi sa istoimenog konkursa za redizajn Metalčevog posuđa koji su raspisali Mikser organizacija i Balkanska dizajn mreža.

Publika će na izložbi imati priliku da premijerno vidi prototipe tri pobednička rešenja koji će, nakon Mikser Housea biti izloženi na prestižnom sajmu u Frankfurtu. Pored njih, posetioci će moći da vide i idejna rešenja koja su osvojila specijalne nagrade stručnog žirija, rad koji je dobio specijalnu pohvalu kompanije Metalac, kao i širi izbor radova koji su privukli pažnju žirija – ukupno 40 radova 35 autora.

Mikser, Karađorđeva 46
Događaj na Facebooku

„Prošlo je više od 50 godina otkako je nastala fotografija nepoznatog dečaka sa prvim Metalčevim tufnastim lončićima, koju smo pronašli zaboravljenoj arhivi. Kultne tufne i dalje traju. Pitali smo se šta danas obeležava naše dragocene trenutke? Šta želimo da pamtimo, kakve nove uspomene želimo da stvaramo? Šta će drugi pamtiti o nama, podneblju, kulturi, znamenitostima, ljudima? Na ta pitanja su odgovorili kreativci iz 10 zemalja širom regiona kroz 240 radova koji su pristigli na konkurs raspisan od strane Miksera i BDN-a, od kojih ćemo blizu 50 videti na izložbi u utorak. Upravo će neki od tih radova postati nove uspomene!“ rekli su iz „Metalca“.

Otvaranje izložbe obuhvatiće i svečanu dodelu nagrada pobednicima konkursa, a postavka će biti dostupna javnosti sve do 5. februara na galeriji Mikser House-a (radno vreme galerije: 12 – 19h svakoga dana).

Autore pobedničkih rešenja očekuje i učešće u Dizajn zoni Mikser festivala 2016. godine, dok će ljubitelji savremenog dizajna limitirane serije Metalac posuđa proizvedene po pobedničkim rešenjima na proleće moći da kupe u Prodavnici balkanskog dizajna u okviru Mikser House-a u Karađorđevoj 46 u Beogradu.

Izložba italijanske bižuterije 11. decembar 2015. Izložba „Lepota koja se nosi. Velika italijanska bižuterija“ od 11. decembru Design Week 11. novembar 2015. DESIGN WEEK u Novom Sadu Gradstor Design Hub 27. maj 7600. Otvaranje novog prostora – Gradstor Design Hub Izložba Paralel 6. oktobar 2015. Izložba o Crvenoj zvezdi i Partizanu na Paralel festivalu ·