Izložba Paralel
6. okt
PULS GRADA · dizajn

Ovogodišnji Festival Paralel biće otvoren izložbom „70 Vam je godina tek…“, koja je posvećena jubileju sedam decenija od osnivanja Crvene zvezde i Partizana, u utorak, 6. oktobra u 19 časova u Mikseru.
Izložba se sastoji, jednim delom od arhivske novinske građe, zapravo od njenih najspektakularnijih primeraka, gde ćemo se podsetiti novinskih naslovnica (ali ovog puta urađenih u formi plakata), iz perioda od 60-ih, pa sve do 90-ih godina prošlog veka.

Mikser House, Karađorđeva 46
Događaj na Facebooku

U drugom segmentu, u Mikseru će biti izložena i memorabilija iz privatnih kolekcija (LP ploče, albumi sa sličicama, dresovi…), koja potvrđuje pop-kulturni značaj sporta i uloge sportista u tadašnjem kulturnom i javnom životu.  Takođe, na izložbi ćemo videti i odnos poznatih ličnosti iz kulturnog života, nekadašnje zemlje, prema sportu i omiljenim klubovima.

Autor izložbe je Zoran Panjković, programski direktor TV Arenasport.

Slobodan i Saveta Mašić 31. avgust 2015. Izložba: „Velikani grafičkog dizajna: Saveta i Slobodan Mašić“ BeoKreativnost 30. jul 2015. Velika prodajna izložba BeoKreativnost Konstantin Grčić 3. jun 2015. Renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić na Mikser Festivalu 2015. Ciglana - Viktor Kiss 29. maj 2015. Prvi Industrial Design Weekend ·