IMG_2306
7. apr
KULTURA · art

Ovo je druga po redu izložba Marka Tomića u Beogradu, pod nazivom „Piknik remek dela: Ja jesam to, ja jesam“.

„Nebeski slikar“ predstavlja pedeset novih slika u više različitih serija koje prikazuju nevidljiv ali prisutan konektivizam i povezanost, a koje Marko razvija i tako stvara novi pravac u slikarstvu. Uz vizuelni doživljaj, duhovna dubina slika je prisutna i to umetnika pokreće.

Uz slobodan ulaz i „nebesku“ energiju, Marko je zajedno sa slikama tu do ponedeljka 10. aprila, u 22 sata.

Galerija Štab, Crnogorska 10
Galerija Štab
Događaj na Facebooku

Marko Tomić rođen je 1984. godine u Beogradu. Posle završene tri godine Geoekonomskog fakulteta na Megatrend univerzitetu, osetio je da mu je ta učionica tesna. Sa 23 godine seli se u Ameriku i nastanjuje u Majamiju. Tamo njegova strast prema umetnosti kida sve barijere, što je rezultovalo sa oko 700 dela urađenih u različitim tehnikama, medijima i materijalima. Postaje član zapaženih umetničkih grupa, kao što su Raw Artist Miami i Art Upclose. Osniva umetničku grupu sa dvoje američkih slikara, aktivno izlaže i izvodi umetničke performanse. Kroz slikarstvo razvija teorije konektivizma i futurizma. Njegove slike nalaze se u kolekcijama i privatnim galerijama Evrope i Amerike.

 

GP360_Expulsion From Number 8 Eden Close_2012 FULL 7. april 2017. Izložba „Taština malih razlika“ Grejsona Perija El pozivnica Miljan Jotic 28. mart 2017. Izložba „Galerija slika stvari i životinja“ Miljana Jotića coverstilskeigre 28. mart 2017. Izložba ilustracija „Stilske igre“ Dušana Pavlića velikani grafickog dizajna_002 27. mart 2017. Velikani grafičkog dizajna: Saveta i Slobodan Mašić · ·