Tatjana Koraksić
26. maj
KULTURA · art

Mala galerija ULUPUDS-a će u ponedeljak, 26. maja u 19h, biti mesto na kojem se susreću svetovi izmaštanog i realnog, ujedinjeni prepoznatljivim umetničkim izrazom Tatjane Koraksić. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa nesvakidašnjom kolekcijom crteža na salvetama, koja beleži autorkino opažanje i doživljavanje okoline i svakodnevice.

do
Mala galerija ULUPUDS, Uzun Mirkova 12
Mala galerija ULUPUDS

Izložba pod nazivom Distractions ≡ razbibrige, priča je o ljudima i predelima, sačinjena od niza dinamičnih i „dugih kadrova“, „uhvaćenih“ u trenucima razbibrige, a određenih formatom salvete. Tatjanine unikatne salvete beleže isečke vremena, koji postoje i kao delovi „velike“ priče, slike, radnje, ali i kao celina za sebe.

Tatjana Koraksić je vizuelna umetnica iz Beograda. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Diplomirala je na odseku za grafičke komunikacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavila se grafikom, animacijom i grafičkim dizajnom u zemlji i inostranstvu (Lisabon i Los Anđeles), a nakon povratka u Beograd većinom se posvećuje crtežu i slikarstvu. Izlagala na više grupnih i samostalnih izložbi. Živi i radi u Beogradu.

Radovi predstavljeni na izložbi mogu se pogledati do 3. juna.

Noć muzeja 17. maj 2014. 11. Noć muzeja – otkazano Bogdan Vojnović 15. maj 2014. „Kavez“ izložba digitalnih printova umetnika Bogdana Vojnovića Davor Gromilović 12. maj 2014. Izložba Davora Gromilovića „Kristalizacija“ TKV 11. maj 2014. Izložba TKV „Pronađeni predmeti“