Tatjana Koraksic pozivnica
15. maj
KULTURA · art

U utorak, 15. maja 2018, Fakultet likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu otvoriće u Galeriji Centra za grafiku u Pariskoj 16 novu izložbu Tatjane Koraksić, pod nazivom „Seme/Seed“. U pitanju je serija od četrnaest grafika izvedenih u kombinaciji digitalne štampe i linoreza.

Izložba „Seme/Seed ili Sejanje/Seeding“ predstaviće radove izduženog formata koji pojedinačno deluju kao isečak veće celine, ali kada se prate u kontinuitetu stvaraju doživljaj povezanosti nalik onom u animiranom filmu. Naziv izložbe i korišćena tehnika ukazuju na dvojnost svojstvenu našem vremenu. U pitanju su novi načini komunikacije usled razvoja tehnologije i modernog doba.

do
Pariska 16
Galerija Centra za grafiku
Događaj na Facebooku

U savremenom dobu, moguće je gotovo trenutno deljenje znanja, ideja i informacija. Ovo širenje ruši sve granice i pravi nove fluidne tokove prepune vrednosti, simbola i značenja. Kroz ove grafike vidljiv je taj tok i ta fluidnost kao suživot tehnologije i prirode.

Tatjana Koraksić rođena je u Zemunu 1963, a diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1986, na odseku grafičke komunikacije. Grafikom, animacijom i dizajnom bavila se u Beogradu, Lisabonu i Los Anđelesu i dobitnica je više nagrada za slikarstvo i grafiku.

Vesna Pavlović izložba 4. maj 2018. Izložba „Sites of Memory” Vesne Pavlović u galeriji Laufer Lopta 21, 100cm x 150 cm, 2018 _ Archival pigment print (Digigraphie by Epson) 20. april 2018. Otvaranje izložbe Miloša Tomića u galeriji New Moment olgatitova_8 13. april 2018. Galerija Zoom: Izložba fotografija ruske umetnice Olge Titove Mera opstanka 5. april 2018. Izložba „Mera opstanka” Daniele Fulgosi · ·