cover1
3. mar
KULTURA · art

U umetničkom prostoru U10 se od 3. do 19. marta održava izložba Atlas for an Urban Traveler, Nataše Galečić.

Izložba se bavi konceptom interkonekcije savremenog čoveka i njegove okoline u eri čestih kretanja i nestalnosti boravka na jednom mestu, preispitujući društveni život materijalnih stvari i njihovo „ponašanje‟ u okviru kompleksnih prostornih/urbanih struktura.

do
Kosovke devojke 3, Beograd
Umetnički prostor U10

O svom radu Nataša, između ostalog, kaže: „Nestalnost boravka na jednom mestu i učestala putovanja po zemljama Australije, Amerike, Afrike, Azije i Evrope promenila su moj pogled na upotrebu i vrednost predmeta/proizvoda, kako u mom ličnom tako i u društvenom životu (…) „Život u koferu‟ je doprineo da umetnosti pristupam neposredno i koristim svaki momenat i prostor koji mi se ukaže da prenesem i saberem svoje utiske, iskustva i ideje, ali i da koristim nekonvencijalne i lako dostupne materijale/predmete/proizvode‟.

Lidija Delić 23. februar 2016. Otvaranje izložbe „Međuprostor“ Lidije Delić Nikola Velicki 4. februar 2016. Izložba „Glave“ Nikole Velickog u Poletu Street art izložba 29. januar 2016. Grupna izložba uličnih umetnika „SCENA vol 2 – Pioniri“ Dev9t 22. jul 4000. DEV9T ove zime gostuje u DKSG ·