vidimo se na plakatu
14. sep
KULTURA · art

Ustanova kulture gradske opštine Stari grad – Parobrod odmah po završetku svoje najznačajnije programske partnerske participacije, letnjeg festivala uličnog bioskopa Filmstreet, koji se završio u nedelju 13. septembra projekcijom filma “Sedam Veličanstvenih” baš ispred Parobroda na ćošku Jevremove i Kapetan Mišine, već u ponedeljak započinje svoju novu jesenju programsku šemu.

UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a
Događaj na Facebooku

“Vidimo se na posteru“ je izložba plakata nepostojećih domaćih filmova. Filmova koji postoje samo u mašti svojih autora, filmova koji su na tim plakatima doživeli svoju jedinu realizaciju. U srpskoj kinematografiji većina ideja se završi samo na scenariju koji se ne realizuje ili čak samo na ideji. Ova izložba ima za cilj da pokaže kakve su te ideje i kakav bi srpski film mogao da bude kada bi raspolagao većim i boljim sredstvima. Ona ukazuje na mogućnosti koje će jednog dana možda biti stvarnost. Pored toga, osvrće se i na ono što su domaći filmovi bili u prošlosti praveći im duhovite posvete. Otvaranje izložbe ujedno će biti i otvaranje kino kluba “Parobrod” koji ovim projektom zvanično započinje svoj rad. Jer tamo gde postoje galerija i bioskop namenjen novom domaćem filmu, logično je da postoji i kino klub. O samom programu bioskopa, i aktivnostima kino kluba, više uskoro. Očekuju nas blok projekcije domaćih filmova Pored mene i Panama kao i nastavak saradnje sa redakcijom za istoriografiju RTS „Trezor“ kroz omaže glumcima bolje televizijske prošlosti.

U glavnim ulogama:

Stevan Aleksić
Lazar Bodroža
Milica Mrvić
Ivan Velisavljević i Siniša Dugonjić
Raško Milatović i Bojana Radenović
Đorđe Peševski
Nenad Dickov
Romana Caran
Irena Gajić

Reditelj izložbe: Kosta Peševski


Queer Salon u Kc Grad 14. septembar 2015. Queer Salon: Otvaranje izložbe „sTERORtipi“ Izložba "Staklara" 12. septembar 2015. “Staklara” – Izložba digitalnih fotografija Bogdana Vojnovića Klara Ravat 10. septembar 2015. Predavanje Klara Ravat u Novoj Iskri Direr Nosorog 24. jul 3200. Direr u Beogradu