Jarboli
22. nov
KULTURA · muzika

Jarboli najavljuju drugi deo “Neophodne turneje 2013”. Prvi deo turneje s proleća ove godine je obuhvatio Gornji Milanovac, Niš, Kragujevac, Beograd, Suboticu, Novi Sad i Rumu. Jesenji deo turneje počinje u Zemunu u petak 22. novembra u klubu Fest, a nastavlja se u Podgorici, Nikšiću, Užicu i Požarevcu.

do
Klub Fest, Gradski park 2, Zemun
Klub Fest
500
Događaj na Facebooku

Muzika Jarbola je raznovrsna i teška za etiketiranje, jer se oni ne ograničavaju na jedan već publiku vode kroz raznovrsne žanrove. Zato ćete na koncertu moći da čujete treskavi rokenrol blizak muzici šezdesetih, psihodelični rok, salve buntovne gitarske energije, sporije emotivne himne, ali i klupsku muziku zasnovanu na snažnom basu i bubnju. Ovakav autentičan pristup zasnovan na kompetentnom i ubedljivom sviranju, sve ređi u našoj muzici, uz snažne i aktuelne teksove obezbeđuje da Jarboli uspevaju da naprave vruću žurku na kojoj plešu čak i oni koji su samo želeli da popiju piće u pozadini. Svaki koncert Jarbola je moćna doza neposrednog rokenrol iskustva koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Snimak prolećnog koncerta iz Božidarca prikazan na MTV kanalu prošlog vikenda, verno predstavlja Jarbole uživo. Izvođenje pesme Neizvesnost sa ovog koncerta poslednji je spot sa albuma Zabava, a Jarboli su se uveliko upustili u snimanje novih pesama, od kojih će se neke naći u repertoaru Jesenjeg dela turneje.

Datumi i mesta jesenjeg dela „Neophodne turneje 2013.“ su sledeći:

  • petak, 22. novembar, Zemun, klub Fest
  • ponedeljak, 25. novembar, Podgorica, Montenegro Pub
  • utorak, 26. novembar, Nikšić, Montenegro Pub
  • sreda, 27. novembar, Užice, GKC
  • subota, 30. novembar, Požarevac, klub KB


Mercedes Ruiz 20. novembar 2013. Kraljica flamenka Mersedes Ruis u Beogradu Damir Imamović Sevdah Takht 19. novembar 2013. Damir Imamović Sevdah Takht sutra u Mikser Houseu Vasil Hadžimanov 16. novembar 2013. Vasil Hadžimanov u okviru serijala Amstel Unplugged Arsen Dedić 14. novembar 2013. Arsen i Matija Dedić u Beogradu