Podrška je važna
5. apr
KULTURA · muzika

Grupa Jarboli najavljuje koncertno online izdanje „Podrška je važna“. Na ovom virtuelnom albumu, čije je objavljivanje najavljeno za 27. mart, naći će se snimak sa koncerta Jarboli u Božidarcu iz aprila prošle godine. Izbor od petnaest najuzbudljivijih komada sa ovog nastupa predstavlja britki i beskompromisni izvođački stav grupe kroz uspešan spoj sviračke kompetencije sa jedne strane i oslobađajućeg haosa sa druge.

do
Gun club, Miloša Pocerca 10
Događaj na Facebooku

Koncert će moći besplatno da se sluša na Bandcamp strani grupe (https://jarboli.bandcamp.com/) od 27. marta, dok za download treba odvojiti neveliku sumu novca. Plaćanje za preuzimanje albuma treba shvatiti nikako drugačije do direktnu podršku Jarbolima koji će, tokom ovih teških vremena za autorsku muziku, sva sredstva skupljena na ovaj način uložiti u svoje najnovije studijsko izdanje čije je snimanje već počelo.

U četvrtak, 27. marta, biće održana promocija live albuma Podrška je važna, u klubu Zavod, Savamala, Kraljevića Marka 1, u 20 časova.

Jarboli će 5. aprila u Gun klubu na promotivnom koncertu povodom izdanja Podrška je važna predstaviti svoj doživljaj rokenrol koncerta kao oslobađajuće mešavine kontrole i meteža, smeha i suza, električne buke i elekrične tišine.

Cena ulaznice je 500 dinara u pretprodaji, u kafeu Šikarica, Skadarska 22 i 700 dinara neposredno pred koncert. Početak koncerta najavljujemo za 22.30.

Jarboli 22. novembar 2013. Jarboli na turneji Dubioza kolektiv 5. april 2014. „Za Beograd“ sa Dubiozom kolektiv Dža ili Bu 4. april 2014. Dža ili Bu u novosadskom Quarteru Svi na pod! 4. april 2014. Koncertna promocija novog albuma Svi na pod „Mladost“ u Mikser Houseu