JCF
30. apr
KULTURA · muzika

Na Međunarodni dan džeza, 30. aprila 2018, u Beogradu će se održati treći po redu Jazz Crawl Festival. Ove godine, učestvuju klubovi: Das Boot, Strogi Centar, Klub književnika, Berliner i Jazz bašta. Ukupan broj muzičara koji učestvuje je 25, tako da će u svakom od klubova nastupiti kvintet najeminentnijih imena domaće scene.

Cilj ovog festivala je da se džez vrati iz koncertnih dvorana u svoje prirodno klupsko stanište. Ulaz u sve klubove je besplatan, a nastupi počinju u 21h. U nastavku možete pročitati više o manifestaciji i videti promo klip.

Das Boot, Strogi Centar, Klub književnika, Berliner i Jazz bašta
Beogradski Džez Servis
Besplatno
Događaj na Facebooku

Jazz Crawl Festival se konceptualno razlikuje od drugih džez festivala po tome što se održava u intimnom klupskom okruženju. Muzičari će u svakom od klubova imati svojevrstan jamm session, a  pauzama će odlaziti u drugi klub, tako da će biti smenjivanja u sastavima. Između ostalih, nastupaju: Miloš Krsić, Aleksandar Jaćimović, Marko Đorđević, Uroš Stamenković, Veljko Vujčić, Ljuba Paunić, Luka Ignjatović, Dragan Milovanović. Internacionalna gošća Anna Lauvergnac nastupiće u Klubu književnika.

Termin „crawl“ odnosi se na obilazak više klubova u toku večeri, a „crawleri“ su publika u njima. Zbog rotacije muzičara, posetioci će videti nekoliko sastava u svakom od klubova, ali ideja je da se i publika smenjuje kako veče odmiče. Narednih godina očekuje se još više gostiju iz inostranstva.

Bjesovi 21. april 2018. Vračar Rocks: Bjesovi i Brigand nastupaju ove subote Nomus-cover 19. april 2018. NOMUS: Međunarodni festival klasične muzike u Novom Sadu GuitarArtFestival2018 18. april 2018. Guitar Art festival: Koncert portugalske dive Dulse Ponteš Dark tranquility_cover 18. april 2018. Dark Tranquillity i gosti nastupaju u Novom Sadu · · · · · · · ·