Festival zdravlja
3. nov
PULS GRADA · zdravlje

Pod sloganom „Hrabro po zdravlje”, 2. i 3. novembra u Domu vojske Srbije biće održan 16. Jesenji festival zdravlja. Posetioci bez zdravstvene knjižice i čekanja mogu da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima.

Lekari domova zdravlja meriće pritisak posetiocima, a predstavnici „Plavog kruga” i Udruženja za prevenciju dijabetesa nivo šećera u krvi. Lekari „Sani optika” proveravaće vid i sluh, a biće održani i pregledi zuba. Oba dana od 17 do 20 sati moći će da se uradi spirometrija na štandu „Stadion medike”, odnosno građani će moći da provere kapacitet pluća. Nutricionisti će savetovati građane o zdravoj ishrani i određivaće im bodi mas indeks.

do
Dom vojske Srbije, Braće Jugovića 19
Festival zdravlja

Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom…

Psihijatri Klinike „Dr Laza Lazarević” radiće zainteresovanim građanima testove na depresiju, anksioznost i demenciju. VMA će imati specijalni aparat koji „meri” sve parametre krvnog pritiska, a na njihovom štandu zainteresovani građani će moći da potpišu donorske kartice i podrže program transplantacije organa.

Građani ce moći da prisusvuju degustaciji zdravih proizvoda bez glutena koju ce organizovati „Aleksandrija Fuška Gora“. Za školarce ćemo održati  tribinu o falsifikovanim lekovima, a biće predstavljen i projekat “Budućnost za 5” sa ciljem osnaživanja mladih koji žele da se bave zdravstvenim delatnosima.

4. novembra, biće održan „Aleksandrija Dečji festival zdravlja” u Tržnom centru „Stadion”, od 11 do 20 sati, a ulaz je slobodan.

coveralergijestop 14. maj 2017. „Alergije STOP!“: Prva sajamsko-edukativna manifestacija Zdravlje (foto: Pixabay) 5. april 2017. Ništa nije važnije od zdravlja: 15. Affidea Festival zdravlja Beograd Svetski dan dijabetesa 14. novembar 2016. 14. novembar – Svetski dan dijabetesa Festival zdravlja 22. septembar 2016. 14. Jesenji Festival zdravlja Beograd 2016. · · ·