John McLaughlin
6. nov
KULTURA · muzika

Legendarni džez fjužn maestro na gitari John McLaughlin gostovaće u Beogradu gde će u Domu sindikata održati koncert pred domaćom publikom.

Mnogi ga smatraju jednim od najuticajnijih i tehnički najboljih gitarista svih vremena, koji je ovladao izuzetno velikim rasponom stilova i žanrova, među kojima su džez, indijska klasična muzika, flamenko i fjužn.

Muzičar čije se ime izgovara sa puno poštovanja, John McLaughlin, može da se pohvali biografijom kakvu ima malo koji muzičar na planeti!

Dečanska 14
Dom Sindikata
2.600, 3.200 i 3.900
Događaj na Facebooku

Od grupe Milesa Davisa, The Rolling Stonesa, Carlosa Santane, Gitarskog tria s gitaristima Pacom de Luciom i Larry Coryellom, do muzike za balet i Filharmonije Los Anđelesa, u svojoj skoro 40 godina dugoj karijeri, John McLaughlin je snimio preko neverovatnih 40 albuma, a ove godine izdaje i novi studijski album!

Ovaj virtuoz uskoro kreće na evropsku turneju sa svojim džez kvartetom, The 4th Dimension koga još čine i Garry Husband, Etienne Mbappe, Ranjit Barot, a u tom sastavu će još jednom posetiti Beograd i pokloniti mu svirku od koje zastaje dah!

Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band 1. novembar 2014. Leto u Beogradu sa Divljanom i Kinom – otkazano Karmen 1. novembar 2014. Direktan prenos opere „Karmen“ iz Metropolitena Artan Lili 24. oktobar 2014. Artan Lili u KC Gradu Lačni Franz 24. oktobar 2014. Ponovo mladi: Lačni Franz nastupa u Mikseru