coverjosipalisacnovisad
26. mar
KULTURA · muzika

Muzička diva Josipa Lisac pozdravila je video porukom beogradsku publiku koja će doći na njen koncert 14. februara u Sava centru, gde na Dan zaljubljenih proslavlja 50 godina karijere. Pored Beograda, Josipa Lisac će 50 godina karijere proslaviti i koncertom u Novom Sadu.

Unikatna pojava muzičke scene – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila – Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom. Prepoznatljiva i po hitovima kakvi su „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Boginja“, „Danas sam luda“…

„U tih 50 godina meni je apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najljepše pjesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973) i autor je dviju rok opera ‘Gubec Beg’ (1975) i ‘Grička vještica’ (1979). Napravio je sve moguće hitove kao ‘Magla’, ‘Danas sam luda’… To su najljepši trenuci, na to sam ponosna“, kaže Josipa.

U nastavku pogledajte Josipinu video poruku.

Srpsko Narodno Pozorište, Pozorišni trg 1, Novi Sad
Srpsko Narodno Pozorište
Događaj na Facebooku

Lijepa su ta druženja kroz dugi niz godina. Sjećam se prvog koncerta u Beogradu, u Domu omladine 1967. godine. Imala sam 17 godina. Ništa se od onda nije pomijenilo. Nikakve uzvišenosti, nikakve pompeznosti, ovo će opet biti jedan lijepi koncert. Što je najvrijednije – za to ste zaslužni vi, jer da nema vas, da nema te ljubavi i razumijevanja, ni koncerata ne bi bilo“, poručila je Josipa.

2 25. mart 2017. 2CELLOS vas pozivaju na koncert unspecified 14. februar 2017. Josipa Lisac slavi 50 godina karijere u Beogradu misko-web 4. februar 2017. Mikser House predstavlja: Miško Plavi – Tokyo koncert Raduluvic_kolarac_koncerti444_cover 4. februar 2017. Nemanja Radulović i prijatelji dva puta na Kolarcu · · · ·