K-Pop World Festival
26. jul
KULTURA · muzika

“Korejski talas” je zapljusnuo svet filmovima, dramama i pogotovo korejskom popularnom muzikom, koja je osvojila srca mnogih mladih ljudi. Korejska popularna muzika se danas skraćeno obeležava sa K-pop, a jedan od tipičnih primera K-pop fenomena je poznati Gangnam Style, korejskog pevača Psy-ja. Ovo je ujedno događaj i za najvernije K-pop fanove ali i za one koji vole muziku i ples a voleli bi da istraže ovaj novi žanr. Zato, nema potrebe da ograničavate svoju maštu i birate samo najpopularnije hitove.

K-pop World Festival je godišnja manifestacija organizovana od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje u saradnji sa mnogim vladinim agencijama. Kvalifikacije se održavaju svuda u svetu putem korejskih ambasada u tim zemljama, a najuspešniji takmičari sa kvalifikacija se pozivaju od strane korejske vlade na zvanično finalno takmičenje u gradu Ćangvonu (Changwon) u Koreji.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Ambasada Republike Koreje
Događaj na Facebooku

Ovo je prvi put da se regionalne kvalifikacije K-pop World Festival-a održavaju u Srbiji, uz pomoć ambasade Republike Koreje u Srbiji. Posle veoma uspešne Ambasadorove K-pop žurke 2015 najavljujemo još spektakularniji K-pop dogadjaj ove godine. Ovog utorka će se po prvi put u Srbiji održati K-POP WORLD FESTIVAL (takmičenje u K-pop pevanju i plesu) u Klubu Doma omladine Beograda, nakon čega se žurka seli na splav Shake&Shake gde će se ponovo održati AMBASADOROVA K-POP ŽURKA 2016. Oba dogadjaja su otvorena za javnost i svi su dobrodošli!

Pobednik takmičenja u Srbiji prolazi u uži izbor kandidata sa šansom da bude pozvan na finalno međunarodno kpop takmičenje u Koreji.

Ambasadorova K-pop žurka se organizuje po drugi put u Srbiji sa ciljem da okupi sve ljubitelje K-pop žanra na jedno mesto i da im pruži nezaboravan doživljaj uz celovečernji k-pop video i muzički program.

13123133_10154052434460772_6539951420097559919_o 21. jul 2016. Summer3p Festival na Paliću Fire festival cover2 20. jul 2016. Fire Festival u Velikoj Plani hills up cover 15. jul 2016. HillsUp 2016: Festival regionalne rok i elektronske muzike na Zlatiboru Skrillex 14. jul 2016. Skrillex na otvaranju Sea Dance festivala · ·