KKN
19. nov
KULTURA · muzika

Posle dve i po godine i ​više od 90 koncerata​ održanih širom regiona, „KKN“ su objavili novi singl – ,,Prekidi ponovo“. Novi singl samo je deo obeležavanja 25 godina rada benda.

,,Aktuelni album ,,Volja za noć“ objavili smo krajem 2014. godine i te dve godine razmaka su spontano postale praksa poslednjih desetak godina. Očigledno nam takav tajming odgovara…“ iskren je Nenad Pejović – Neško, gitarista „KKN-a“.

„Kanda Kodža i Nebojša“ se već uveliko pripremaju za dva velika i značajna koncerta povodom proslave jubileja. Prvi ih očekuje u Novom Sadu.

,,Novosadsku publiku smo oduvek doživljavali kao pristojnu, vernu i dobro obaveštenu. Toliko sjajne muzike je došlo iz Novog Sada.., sigurno je da upravo publika ima dobar udeo u tome“, kazao je Neško, a osvrnuo se i na tradiciju prvojanuarskih beogradskih koncerata koja neće biti prekinuta ni ove godine.

Prvog dana 2017. godine „Kanda Kodža i Nebojša“ će nastupiti u Mikser House-u.

Fabrika, Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad
KKN
600, 800 rsd
Događaj na Facebooku

,,Kada smo počinjali sa prvojanuarskim koncertima, svirke u postnovogodišnjem mrtvilu su bile više andergraund incident nego uobičajen deo praznične ponude u prestonici, što je danas slučaj. Počelo je tako što su nas bukirali za svirku u klubu Pazi škola početkom 2005. To nam se svidelo, pa smo već od sledećeg januara rešili da nastavimo sa tim terminom i tako to traje do danas. Svi se ponašaju nekako rasterećenije tih nekoliko prazničnih dana… Uglavnom sa prvojanuarskih svirki pamtim nasmejane ljude, pa nas ta atmosfera obično ponese da sviramo ono što inače u formalnijim koncertnim okolnostima ne radimo – nove pesme, improvizacije, obrade…“ dodao je Pejović.

Novi singl dostupan je na Deezeru i svim relevatnim digitalnim servisima za stream i download, i samo je deo obeležavanja 25 godina rada benda.

Ulaznice za oba koncerta dostupne su na Gigs Tix prodajnim mestima. Za beogradski koncert 1. januara 2017. u Mikser House-u ulaznice možete nabaviti po promotivnoj ceni od 800 dinara.

LP Duo 18. novembar 2016. Hibridni klavir na „Keyboard Days“ festivalu JoseJames_PhotobyJanetteBeckman_5 13. novembar 2016. Hose Džejms po prvi put stiže u Beograd Jovan i Šering na probi 12. novembar 2016. Zvuci Gvarnerija i Stradivarija na Kolarcu CLB_8573 11. novembar 2016. Beogradska promocija novog albuma grupe „DŽA ILI BU“ · · · ·