KKN koncerti u Novom Sadu i Beogradu
25. jun
KULTURA · muzika

Nakon što je novi album „Volja za noć“ postao dostupan za besplatano preuzimanje na EXIT etiketi Kanda, Kodža i Nebojša započeli su i koncertnu promociju albuma nastupima u Sarajevu i Bratuncu, a slede i dva velika koncerta u Novom Sadu i Beogradu. Album je kritika dosada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući pored interesantnih muzičkih rešenja i produkcije na višem nivou ispovedne Oliverove tekstove sa nesumnjivom literarnom vrednošću. Fizičko izdanje albuma Volja za noć (CD) i digitalno izdanje albuma ( deezer, tunes, wimp, spotify, …) će se pojaviti u narednih nekoliko dana u organizaciji izdavačke kuće Odlican Hrčak. U omotu koji podseća na svet i ljude koji su reči i misli koristili za izražavanje stvaralačkih ideja nalazi se jedanaest novih pesama sastava Kanda, Kodža i Nebojša, koji uprkos svemu uspeva da dopre do publike koja do takvih reči i misli drži, kao i do ljubavi i inteligencije. Savremeni ljudski mravinjak sve besomučnije zagovara površnost, zaborav i otupelost, a u okolnostima na domaćem terenu takav svetski ritam odjekuje u skladu sa preteškim senkama svih naših neprebola.

The Quarter, Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad
Odličan hrčak
500
Događaj na Facebooku

Ono po čemu će ovi koncerti biti zanimljivi, pored promocije većine, a možda i celokupnog novog materijala, jeste da će predstaviti domaćoj publici Boška Stanojevića Boleta, koji je na mestu basiste zamenio dosadašnjeg člana Ognjena Beadera. Boletov do sada najpoznatiji muzički angažman predstavlja saradnja sa sastavom EKV u poslednjim mesecima delovanja benda, a utisci i samih KKN i publike na prva dva promotivna koncerta u Sarajevu i Bratuncu govore da se radi o sjajnom muzičaru koji se izuzetno dobro uklopio u priču Kande, Kodže i Nebojše.

Beograđani će imati prilike da uživo čuju novi materijal benda u petak, 14. novembra u Domu omladine. Specijali gosti na koncertu u Beogradu biće crnogorski sastav Autogeni trening.

Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band 1. novembar 2014. Leto u Beogradu sa Divljanom i Kinom – otkazano Artan Lili 24. oktobar 2014. Artan Lili u KC Gradu Lačni Franz 24. oktobar 2014. Ponovo mladi: Lačni Franz nastupa u Mikseru beogradski džez festival 24. oktobar 2014. 30. jubilarni Beogradski džez festival · · · · · · ·