Kanda kodža i Nebojša
12. mar
KULTURA · muzika

U subotu,24.marta u Mikseru, bend Kanda Kodža i Nebojša obeležiće značajan jubilej – 25 godina od osnivanja grupe, i to u okviru Guitar Art Festivala. Koncert će biti podeljen u dva dela: prvi deo sa akustičnim gitarama (obzirom da je bend na unplugged turneji poslednja tri meseca), nakon čega sledi deo sa električnim aranžmanima, sa pesmama iz svih faza istorije grupe. Ovom prilikom KKN će snimiti svoj prvi koncertni „live“ album.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Dom omladine Beograda
800
Događaj na Facebooku

Kanda kodža i Nebojša su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola. Jedinstveni Oliverov vokal i pojava izdvojili su se prirodno kao centralna tačka pažnje publike, ali su sjajne sposobnosti izuzetno originalnih muzičara pokazale da se radi o grupi koja će još dugo ostati prisutna. Uspon KKN počinje od tad i ne zaustavlja se, ni posle promena sastava, naročito drastičnih 2001- 2003, kad je bend jedno vreme prestao da radi.

Povratnički album Prekidi stvarnosti 2005, doneo je ne samo teži, rokerskiji zvuk, nego i jednako uverljivu viziju koja je svom snagom osvetljavala nove društvene okolnosti, posle demokratskih promena u našoj zemlji. Bend i dalje unosi političku oštricu u intimni svet mladih ljudi, verno odražavajući njihovo stanje duha, i po tome su jedinstvena pojava kod nas, kaže povodom koncerta rok novinar i urednik programa u Domu omladine, Dragan Ambrozić.

Addison Groove 4. april 2015. „Mystic Stylez“ predstavlja ADDISON GROOVE Luz Kasal 12. mart 2016. Španska diva Luz Kasal na Guitar Art festivalu Dječaci 4. mart 2016. Dječaci u Božidarcu Hladno pivo 25. jun 0400. Koncert Hladnog Piva u Beogradu · · · ·