kineska_opera
15. nov
KULTURA · PLES

Ova spektakularna koreodrama prikazuje Konfučijevo putovanje kroz svet, putovanje prepuno frustracija, putovanje bez ostvarenja snova, i putovanje gde se privrženost nikad ne isplati. Haotično vreme. Državne vođe mutnih misli, bili su utopljeni u društvo lepih žena. Tražili su od Konfučija savet kako da vladaju svojim državama, ali su ignorisali njegove predloge. Zvaničnici, vešto i ulizički, znali su samo kako da spletkare jedni protiv drugih.

Konfučije je predložio da se populariše stav i politika dobročinstva, ali nije uspeo da promeni situaciju. Konačno, bio je umešan u pravnu zaveru i prisiljen da beži, kako bi sačuvao svoj život.

Milentija Popovića 9, Beograd,
Sava Centar
800, 1000 i 1200

U burama opasnosti i gladi, osećao je kao da mu se pričinjava idealni svet velike harmonije… ali, ratovi su se nastavili, ljudi ostajali bez domova, šuma nebeskih badema pretvorena je u bojno polje. U slepoj tami, na tužnom putovanju ka kući, Pesma orhideje više nije pesma samosažaljenja, već oda hrabrosti nošenju teške odgovornosti.

U večeri 18. novembra, kada je kineski predsednik Xi Jinping prisustvovao samitu G20 u Australiji, Konfučije – velika i jedinstvena koreodrama u produkciji Kineske nacionalne Opere i plesno dramskog teatra, je debitovala u Sidnejskom državnom teatru. Skoro 60 igrača iz Kineske nacionalne Opere i plesno dramskog teatra, predstavilo je Konfučijev život, ljudska osećanja, duhovne kvalitete i mudrost, svojim moćnim muzičkim ritmom, predivnim klasičnim kostimima, veličanstvenom scenografijom i prelepom koreografijom.

Tango 18. oktobar 2015. Tango večeri u art centru Mestašce cover5 12. oktobar 2015. Lord of the Dance „Opasne igre“ u Sava Centru don kihot 29. april 2015. Ana Cigankova i Metju Golding u baletu „Don Kihot“ u Sava Centru Prokleta avlija 24. april 2015. „Prokleta avlija“ u plesnoj verziji