Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov na Kolarcu
17. jun
KULTURA · muzika

Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov, koji su u februaru prvi put nastupili zajedno, na nezaboravnom koncertu u Kolarčevoj zadužbini, najavljuju još jedan zajednički koncert, na istom mestu.

Zadužbina Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5
Zadužbina Ilije M. Kolarca
1100

Za svoj drugi nastup na Kolarcu, Bojan i Vasil pripremaju nešto drugačiji repertoar, koji će svakako i ovoga puta biti sastavljen od njihovih autorskih kompozicija i poznatih dela moderne muzike. Dobra saradnja sa producentima Rahmanijem i Ucetom se nastavila tokom godine, tako da će nas i ovoga puta obradovati delom posvećenom ekeltronskoj muzici, ali ovoga puta oni neće biti jedini gosti na koncertu. Pored beogradske, ovaj duo obradovaće i novosadsku publiku, i to samo dan posle koncerta u Kolarcu – 11. oktobra, u Sinagogi.

Bojan i Vasil spadaju u grupu domaćih jazz muzičara, koji su postavili standarde mešanja modernog jazz jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem, obojica imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i saradnju sa najvećim imenima jazz i moderne muzike.

Jon Spencer Blues Explosion 3. septembar 2015. Jon Spencer Blues Explosion ponovo u Beogradu! Dubioza kolektiv na Sea Dance festivalu 16. jul 2015. Dubioza kolektiv nastupaju na Sea Dance festivalu TBF 6. jun 2015. TBF i Darkwood Dub na Mikser festivalu 6. juna Southern Soul Festival 25. jun 2015. Festival na plaži: Southern Soul festival 2015 · ·