Nenad Ivović
20. okt
KULTURA · muzika

Pijanista Nenad Ivović jedan je od najperspektivnijih i najuspešnijih mladih srpskih muzičara, koji postiže sjajne rezultate na domaćoj i inostranoj koncertnoj sceni i prestižnim takmičenjima. U ponedeljak će publika Guarneriusa imati priliku da se upozna sa ovim talentovanim pijanistom, čiji je nastup deo velikog projekta pod nazivom „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“ – ciklusa koncerata koji već treću sezonu predstavlja najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.Virtuozan program koncerta koji će na najbolji način predstaviti Nenadov izraziti talenat, uključuje kompozicije Baha, Mocarta, Hajdna i Čajkovskog, a ulaz na koncert je besplatan. Organizatori serije koncerta su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius, a pokrovitelj projekta je kompanija Nelt.

Džordža Vašingtona 12
Nelt i Gvarnerijus

Bogata biografija 21-godišnjeg virtuoza Nenada Ivovića ispunjena je velikim uspesima – sa pet godina je započeo učenje klavira, a već sa dvadeset je završio osnovne studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nevene Popović i upisao master-studije kao najbolji u svojoj generaciji.

Još kao učenik, pokazao je izuzetne sposobnosti i osvojio niz prvih nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, poput onih na takmičenju „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu i „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Od najnovijih uspeha, izdvajamo plasman u polufinale prestižnog međunarodnog takmičenja „Jeunesse musicale“ marta ove godine, uz nekoliko nagrada za najušpesnijeg takmičara iz naše zemlje, dok je Nenadu u aprilu dodeljena nagrada fonda “Emil Hajek“ za najperspektivnijeg mladog pijanistu na FMU.

Škrtice u Domu omladine 18. oktobar 2014. Škrtice za jubilej u Domu omladine Beograda JoanBaez 18. oktobar 2014. Joan Baez u Beogradu Magnifico 18. oktobar 2014. Magnifico & the Serbian Army Orchestra 18. oktobra u Sava centru Figarova ženidba 18. oktobar 2014. Direktan prenos opere „Figarova ženidba“ iz Metropolitena · · · · ·