Gete institut
30. jan
KULTURA · knjige

Već tradicionalno Goethe-Institut u Beogradu organizuje Književni kafe u svojim prostorijama i poziva sve da u prijatnoj atmosferi i opuštenom razgovoru diskutuju o prozi, poeziji, drami, dečjoj književnosti, o sajmovima knjiga, književnim nagradama, književnoj kritici i drugim temama.

do
Goethe-Institut, Knez Mihailova 50 (čitaonica)
Goethe-Institut
Događaj na Facebooku

11. Književni kafe biće posvećen književnosti za decu i mlade. O tome koliko je važno šta deca čitaju govoriće pedagog Maja Vračar i pisac za decu Jasminka Petrović. Njena knjiga Škola prevedena je i objavljena 2007. godine u nemačkoj izdavačkoj kući Klopp. Književni prevodilac Spomenka Krajčević govoriće o svom prevodu knjige Ujka Florijanov leteći buvljak Paula Mara, koja je dobar primer podsticajne i interaktivne knjige za decu.

11. Književni kafe se održava u u četvrtak 30. januara u čitaonici Goethe-Instituta u ulici Knez Mihailova 50 sa početkom u 20 časova i ulaz je slobodan.

Goran Gocić 22. januar 2014. Goran Gocić u Parobrodu – promocija je otkazana Gradska knjižnica 21. januar 2014. Raša Kominac u Gradskoj knjižnici Šušur 30. decembar 2013. Delikatesni ponedeljak: Šušur! festival od riči (Korčula) Beopolis 23. decembar 2013. Praznici sa prijateljima u Beopolisu