"Zulender 2" u centru sveta mode
11. feb
KULTURA · film/TV

Postoji samo jedan muški model na svetu koji je sposoban da prizove lepotu i moć jednim pućenjem… Njegovo ime je Derek Zulender. Kad smo poslednji put videli muške modele Dereka (Ben Stiler) i Hansela (Oven Vilson), oni su uživali u čarima „Derek Zulender Centra za decu koja ne čitaju dobro i žele da nauče da rade i druge stvari,“ a Mugatu (Vil Farel) je bio iza rešetaka. Nepredvidljiva katastrofa je pogodila Centar i primorala ovu dvojicu da se povuku u ilegalu, daleko od očiju javnosti. Petnaest godina kasnije, pronalazimo još uvek posramljenog Dereka i Hansela kako vode izolovane živote, daleko jedan od drugog i ostatka sveta.
Paramaunt Pikčers predstavlja film „Zulender 2“ u režiji Bena Stilera, a po scenariju Džastina Teroa, Bena Stilera, Džona Hamburga i Nikolasa Stolera. Stiler, Oven Vilson i Vil Farel repriziraju svoje uloge iz prvog dela, a Penelopa Kruz i Kristen Vig se priključuju ovoj ekipi. Njegov prepoznatljiv izraz lica, oduševio je srca modnog sveta i publike i postao deo kulturnog leksikona.

Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City
Taramount film
Događaj na Facebooku

Nastao iz mašte saradnika na pisanju skečeva, Drejka Satera i Bena Stilera, početni koncept je zamišljen kao skeč za dodelu modnih nagrada VH1 1996. Ideja je bila zamišljena kao uvid u modno snimanje iza scene i nestvarne likove iz tog sveta.

„Drejk me je pitao da li želim da budem taj muški model. Pomislio sam da je to apsurdno, što je upravo i razlog zašto je on želeo da se to snimi, priseća se Stiler, na kraju smo to radili dve godine zaredom.“ Skeč je bio toliko dobro prihvaćen da je prerastao u ideju za film. Put do Derekovog i Hanselovog povratka na veliki ekran bio je dug i zavojit, a trajao je čitavih 15 godina.

Dok se bore da ostanu bitni u ovom čudnom, novom svetu bloginga, vloginga, i mode anti-mode, oni će biti regrutovani da zaustave proračunati i smrtonosni plan, koji će, ako se ne spreči, uništiti nade da se moda vrati na nekadašnji poštovani i slavni status. Kad Derek i Hansel dobiju specijalnu pozivnicu da budu zvezde na velikom modnom događaju u drevnom i misterioznom Rimu, oni neće moći da odole i vratiće se privlačnom svetu mode i mogućnosti da povrate staru slavu. Kad stignu tamo upoznaće bizarne i ekcentrične kreatore koji sad stoje iza novog modnog carstva. Njih dvojica će odmah shvatiti da se svet mode koji su nekad poznavali drastično promenio, a oni će biti ponovo bačeni u centar pažnje.

Dugo iščekivanje nastavka omogućilo je Stileru i njegovom kreativnom timu da stvori priču i likove na način koji će poštovati duh onoga u šta se publika i zaljubila.

Our Last Tango 29. januar 2016. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“ po 12. put u Beogradu Trči zeko trči 21. decembar 2015. Najkraći dan: Događaj koji slavi kratkometražni film Kuda dalje 19. jul 2400. Projekcija dokumentarnog filma „Kuda dalje“ Wakeup Festival 11. decembar 2015. Festival WakEUp! nastavlja se filmskim pričama u Parobrodu · · ·