naslovna
17. nov
PULS GRADA · agenda

Multikultivator nastavlja sa predstavljanjem vrhunskih muzičkih projekata najtalentovanijih mladih muzičara iz Srbije. Ovoga puta reč je o internacionalnom projektu džez saksofoniste Rastka Obradovića. Tokom mini turneje u Srbiji (Kragujevac, Beograd i Novi Sad) Rastko Obradović će predstaviti svoj norveški kvartet, nastao 2017. godine u Oslu, tokom njegovih studija na „Norveškoj muzičkoj akademiji“ u ovom gradu. Koncert u Beogradskoj filharmoniji 17. novembra sa početkom u 20h, iako ne poslednji u nizu, predstavlja svojevrsni muzički vrhunac ove mini turneje. Specijalni gost na koncertu biće Arkadij Šilkloper (Arkady Shilkloper) jedan od najboljih svetskih džez izvođača na francuskom i alpskom rogu, ovdašnjoj publici poznat i kao član „Moscow Art Tria“ sa kojim je nastupao u Beogradskom Domu omladine i Sava centru.

do
Beogradska filharmonija, Studentski trg 11
Multikultivator
1.000 RSD, 1.200 RSD, 3.000 RSD
Događaj na Facebooku

Na turneji u Srbiji Rastko Obradović Quartet predstaviće program koji će se naći na prvom studijskom albumu ovog ansambla, a koji će biti snimljen u Future Nature Sound studiju u Pančevu od 18 do 20. novembra.

Rastko Obradović (Srbija) je sa svoje 23 godine već muzičar svetske klase. Odlikuje ga autentičan i upečatljiv ton koji mu je omogućio saradnju sa iskusnim muzičarima iz zemlje i inostranstva. Pored toga što je izuzetan saksofonista, Rastko je vanserijski improvizator i zreo autor. Razvijao se pod snažnim uticajima Jana Garbareka, Majkla Brekera, Sonija Rolinsa i Bojana Z sa kojim je ove jeseni objavio EP pod nazivom Wabi Sabi za izdavačku kuću AMP Music and Records iz Norveške.

Arkadij Šilkloper (Rusija/Nemačka) Nekada član Orkestra Boljšoi Teatra, Arkadij je već decenijama jako zaposlen frilenser. Nastupa sa brojnim džez sastavima različitih formacija, od dueta do velikih ansambala, simfonijskim i filharmonijskim orkestrima širom sveta, kao i specifičnim duvačkim ansamblima. Pored toga što će biti specijalni gost na beogradskom koncertu, Arkadij Šilkloper će gostovati i na albumu kvarteta.

Martin Sandvik Gjerde (Norveška) je džez pijanista mađe generacije. Diplomirao je na Norveškoj Muzičkoj Akademiji u Oslu i radio sa profesiorima kao što su Helge Lien, Ejolf Dale i Espen Berg. Aktivan je na norveškoj  džez sceni i ima bogato iskustvo kako u modernom tako i u tradicionalnom džezu.

Aleksander Hoholm (Norveška) je jedan od najangažovanijih mlađih basista u Oslu. Nakon što je završio master studije 2017. na Norveškoj Muzičkoj Aademiji, Aleksander obilato koristi stečena znanja i veštine kao frilens muzičar. Iako veoma mlad, ostvario je saradnju sa značajnim muzičarima među kojima su Endru D’Anđelo, Džim Blek, Didrik Ingvaldsen, Borge-Are S. Halvorsen i mnogi drugi.

Rejmond S. Lavik (Norveška) diplomirao je na Univerzitetu u Stavangeru. Tokom 2015/16. boravio je u Danskoj na Nacionalnoj Muzičkoj Akademiji gde je nastupao sa muzičarima kao što su Mark Bernštajn, Anders Mogensen i Martin Andersen. Tokom boravka u Danskoj, osvojio je tamošnju scenu na kojoj je bio jedan od najtraženijih bubnjara. Često je na turnejama, kako u Norveškoj tako i u inostranstvu i izvanredno je tražen bubnjar na skandinavskoj džez sceni.


P Andersevski[2] 10. novembar 2018. Slavni pijanista Pjotr Anderševski nastupa na Kolarcu Uki slika iz Kopenhagena 10. novembar 2018. Muzički maraton „Volite li Bramsa“ na Kolarcu Flamenko1 17. oktobar 2018. Musicology Barcaffè Sessions: Flamenko spektakl sa Kube Vargas nastup 17. oktobar 2018. Ramon Vargas i SO RTS na 50. BEMUS-u · · ·