Thievery Corporation
26. jun
PULS GRADA · agenda

Vrhunska svetska muzička atrakcija Thievery Corporation održaće veliki letnji koncert u Beogradu 26. juna (20:30) na stadionu Tašmajdan!
Beograđane očekuje istinski zvučni i rasplesani spektakl moćne, mnogoljudne live postave benda Thievery Corporation, čiji je osnivač, producentski i autorski duo Rob Garza i Erik Hilton, zaslužan za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, downtempo-a, indijskog trip-hopa i bosa nove. Što se čuje u pesmama „The Richest Man In Babylon“, „Sweet Tides“, „Lebanese Blonde“, „Until the Morning“, „Letter To the Editor“…
„Ponekad ljudi pretpostave da će to biti neki chill out, hotel loungey vibe. Ali onda kad dođu na naš nastup u stvarnosti dobiju nešto što poseduje energičnost i intenzitet. Nešto što ima dosta energije“, objašnjava Garza koncertnu privlačnost i moć Thievery-ja.

do
SC Tašmajdan, Beogradska 71
Long Play
2.000 RSD
Događaj na Facebooku

U svetu muzike američki Thievery Corporation je fenomen za sebe. Kako drugačije objasniti planetarno uspešnu karijeru bez radijskih hitova, visokobudžetnih spotova i podrške velikih diskografskih kuća, a opet sa koncertima širom sveta, uz hedlajnerske nastupe na mega festivalima kao što su Coachella i Lollapalooza, kao i milionskim tiražima albuma i pregledima na Jutjubu?

Intenzivno muzičko istraživanje je suština Thievery Corporation-a, projekta kog su Garza i Hilton započeli iz Vašingtona debi albumom Sounds From the Thievery Hi-Fi (1996), kada su ih pomalo povezivali sa svežom britanskom trip-hop scenom. Na idućem Mirror Conspiracy (2000) vokalno im pomažu i Bebel Gilberto i Pem Bricer, a slede The Richest Man in Babylon (2002) i The Cosmic Game (2005), gde su im saradnici Peri Farel, Vejn Kojn i Dejvid Birn. Kompilacija Versions (2006) donosi Thievery remikse pesama imena kakva su Sara Meklahlan, Astrud Gilberto, Anushka Šankar i The Doors.

Željni da nadrastu reputaciju ambasadora downtempo scene, Garza i Hilton potom počinju da kuvaju subverzivne snimke koji odaju njihovu strast ka društvenom aktivizmu, što se čuje na albumima Radio Retaliation (2008) i Culture of Fear (2011). Nakon odavanja poštovanja bosa nova uticajima na Saudade (2014), Thievery Corporation su duboko zaronili u klasične rege i dab zvukove Jamajke na The Temple of I & I (2017) i potom Treasure from the Temple (2018).

„Nikad nismo pokušavali da nađemo mesto u ‘muzičkoj industriji’. Počeli smo stvarati muziku u (klubu) Eighteenth Street Lounge sa slučajnim komadima muzičke opreme među gajbama sa pićem. Pristup muzici koji smo imali kao producentski duo dopustio nam je da se nikad ne osetimo ograničenima na samo jedan određen zvuk, pa smo prešli mnoge fascinantne muzičke predele“, objašnjava Garza.

naslovna predrag vuckovic 23. jun 2019. U Beograd stiže najzabavniji letački šou na svetu – Red Bull Flugtag! ADSUUSq4 20. april 2019. Gem, Set, meč! Set Troksler prvi put u Beogradu BGKO promo 16. april 2019. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra dolazi u Srbiju 1170-x-500-d-opis 27. mart 2019. U potrazi za zvezdama: Hooverphonic u Beogradu · · ·