plakatA6-1
12. mar
KULTURA · muzika

Koncert „Susret na Kolarcu“ predstavlja deo stvaralačkog opusa istaknutih umetnika na klasičnoj gitari,
Maje Le Roux Obradović i Nemanje Bogunovića.

Na koncertu će biti predstavljene autorske kompozicije umetnika, od kojih neke i premijerno, pisane za gitaru i gudački kvintet.

Umetnici će takodje premijerno izvesti i kompoziciju „Kolo“ za dve gitare i orkestar, istaknutog srpskog kompozitora Aleksandra Vujića, koju je kompozitor upravo njima i posvetio.

Studentski trg 5
Zadužbina Ilije M. Kolarca
600, 1.000, 1.200

Maja Le Rоux – Obradović – kompozitor i gitarista, u januaru 2012. godine ju je francusko Ministarstvo kulture odlikovaloOrdenom viteza umetnosti i književnosti. Njene kompozicije se često emituju u SAD i u mnogim drugim zemljama. Maja je rođena u Srbiji, a odrasla je u Ženevi, odakle se 2010. godinepreselila u Beograd. Kao solista je nastupala sa orkestrima Kraljevske filharmonije iz Londona, Mocartovim orkestrom iz Salcburga i Simfonijetom Beograd, kao i sa orkestrom Opere Bastilj iz Pariza i orkestrom Galicije u Španiji. Aktivna je u Triu gitara sa Dagobertom Linareom i Remonom Mizi. Trio je gostovao u Egiptu, Portugalu, Francuskoj i Maroku. Nastupa takođe u Duu sa Kristofom Leu. Snimila je do sada 8 kompakt diskova.

Komponovala je: dva koncerta za gitaru i gudački orkestar, Baladu o magičnoj dolini i  Končerto latino, Svitu za dve gitare, Mjuzikl-komediju Kakao, Muziku za knjigu-ploču Nik i kinecki car, kao i muziku za film Jednog leta na južnom polu. Ima više kompozicija za kamerne sastave. Za poslednji CD Simfonija i gitara dobila je mnogo pozitivnih kritika u SAD,gde su njena dela emitovana u 42 države.

Nemanja Bogunović, gitarista, kompozitor i aranžer, rođen je 1981. godine u Beogradu. Gitaru je počeo da svira u sedmoj godini, a prvi koncert je održao sa deset godina. Sa samo šesnaest godina upisuje Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije počinje rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros. Diplomirao je na FMU u Beogradu. Održao je koncerte i javne nastupe u Srbiji, Severnoj Americi, Kanadi, Meksiku, Engleskoj, Irskoj, Španiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Italiji. Nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Stipendista je Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Snimao je za radio i televiziju. Izdao je tri solistička albuma, kao i dve zbirke transkripcija za gitaru. Internacionalno priznanje i popularnost stekao je objavljivanjem albuma The Soundtrack na kom je snimio svoje aranžmane poznatih filmskih tema, koje je takođe objavio u zbirci Unforgettable Movie Themes. Zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta dobio je epitete „Gitarista poetske muzikalnosti” i „Dzentlmen sa gitarom”.

Nastupao je za članove srpske i španske Kraljevske porodice, nekoliko predsednika država, kao i za čuvene filmske zvezde poput Rodžera Mura, Barbare Streisend, Šon Pena, Kevin Kostnera, Mel Gibsona i drugih. Od svoje četrnaeste godine se bavi komponovanjem.  Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare sa kojim je debitovao 2005. godine u Beogradu, u velikoj sali Centra „Sava”. Nekoliko puta je održao koncerte u Misiji pri Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, kao i u čuvenom Kenedi Centru u Vašingtonu.

GileMagicBushfotoTeodorLazarevVeca 9. mart 2018. Dom omladine Beograd: Giletove retko svirane pesme 27073066_1981645391880046_cover 9. mart 2018. Koncert grupe Motorpsycho u Domu omladine 23913-19642-mns-gibonni02-copy-cover 8. mart 2018. Koncert Džibonija u Novom Sadu van-gogh-banner-cover 7. mart 2018. Akustični koncert grupe Van Gogh u Pančevu · · · · · ·