Ana Ćurčin, Rebel Star
6. avg
KULTURA · muzika

U četvrtak, 6. avgusta, u okviru Savamalskog kulturnog leta na Miksalištu (Mostarska 5) očekuje nas dupli koncertni program u znaku letnje melanholije sa gitarskom aromom, uz hitove, stare i nove pesme, balade, obrade, druženje i puno osmeha. Rebel Star i Ana Ćurčin sa bendom nastupaju zajedno na sceni Miksališta, a podršku im pruža Zaokret DJ tim.

Miksalište, Mostarska 5
Događaj na Facebooku

Rebel Star, internacionalni bend Milana Glavaškog, stvara pesme za svoju dušu i za dobro raspoloženje svih koji to žele. Upravo su završili i ponudili na preslušavanje svoj četvrti studijski album ,,Reka“, na kojem se nalaze pesme o slobodi, ljubavi, traženju sebe, putovanjima, njoj i njemu, prirodi…

,,Reka“ je rokenrol kakav nam je potreban – čist, direktan, nežan i moćan. Ovo će biti prvo predstavljanje novog albuma pred publikom, a tokom avgusta bend će nastupiti na prestižnom festivalu Sziget. U godini kada u Srbiji ukidaju radio stanice dekretom, prvi singl sa ,,Reke“, pesma ,,Radio“ ima potpuno eskapističko značenje. Dođite da slavimo ,,Radio“ zajedno!

Ana Ćurčin sa bendom nastupa treći put ove godine, a prisustvovati formiranju zvuka benda koji je drugačiji i koji je na korak do ,,velikih stvari“ je prilika koja se ne propušta! Anina muzika uglavnom se kreće u okvirima indie-rocka i američkog folka, uz brojne druge uticaje koje na specifičan način meša i pravi autentičnu zvučnu sliku. Aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupala je u Srbiji, ali i u Evropi (Austrija, Italija, Švajcarska, Rusija), sama, sa bendom ili u tandemu sa frontmenom grupe Stray Dogg, Dušanom Strajnićem ili neponovljivim Ilijom Ludvigom.

Ana je tokom 2014. godine nastupila na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici kulture, gde je bila specijalna gošća na koncertu hrvatske kantautorke sličnog senzibiliteta, Lovely Quinces. U januaru ove godine je otvorila novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda, u kojem je predstavila nove pesme i bend i najavila prvi studijski album koji je u završnoj fazi miksa i koji će pred slušaocima biti krajem leta.

King Khan & The Shrines 4. avgust 2015. Koncertni spektakl: King Khan & The Shrines u Beogradu Vlatko Stefanovski 30. jul 2015. Vlatko Stefanovski Trio nastupa na Miksalištu cannibal corpse 29. jul 2015. Cannibal Corpse donose death metal u Dom omladine Stefan Milenkovic 25. jul 2015. Stefan Milenković & Edin Karamazov nastupaju u Novom Sadu · · ·